Een tegenvaller

Allereerst de besten wensen voor het nieuwe jaar voor alle Columbianen. De Kerst is voorbij, de jaarlijkse Zaalvoetbaldriedaagse goed verlopen, en oud en nieuw ligt al weer achter ons. We kunnen ons gaan opmaken voor de tweede helft van het seizoen.

 

De bardiensten moeten weer ingepland worden, de op stapel staande evenementen weer afgestemd worden, en nieuwe ontwikkelingen goed gevolgd worden. Prima. Een club in beweging.

 

Zowel het eerste als tweede elftal op zondag draaien top. Ook zaterdag 2. We zien op woensdag veel mini's rondlopen op onze velden. Mooie ontwikkelingen. Maar we moeten ook zorgen dat de kleinste jeugd bij ons blijft voetballen. We moeten zorgen dat de jeugdspelers hun wedstrijden bij Columbia kunnen blijven spelen, zodat de jeugd later kan doorstromen naar de senioren. De jeugd moet daarbij begeleid worden door trainers en leiders, maar zeker ook door scheidsrechters.

Wat schetst mijn verbazing? Wordt er gesuggereerd dat er wellicht scheidsrechters ingehuurd moeten worden! Maar dat moeten we niet laten gebeuren. We hebben ons als leden achter de plannen van de vrijwilligerscommissie geschaard. We zijn het eens met het beoogde vrijwilligersbeleid. Er zijn gesprekken gevoerd met diverse geledingen binnen de vereniging. Samen de schouders eronder.

 

Hoe kan het dan dat er (bijna) geen scheidsrechters zijn voor onze jeugd op zaterdagmiddag? Waar blijven degenen die een paar uur vrijwilligerswerk hebben toegezegd tijdens die gesprekken? Een aantal draaien bardienst, een aantal doen wellicht wat dingen voor de club die niet direct zichtbaar zijn..... Maar de rest? Het kan niet zo zijn dat vrijwilligersbeleid vrijblijvend is/wordt. Op de ledenvergadering is met het beleid ingestemd. Dus kom ook hier in beweging heren voetballers en offer twee keer per jaar maximaal 2 uur van je vrije tijd op om onze jeugd bij ons te laten voetballen.

 

Laat je van je goede kant zien! Ik reken op jullie.

aadvdkaart