3 seizoenen achtereen een bizar uiteinde

Wat kun je als vereniging allemaal meemaken in korte tijd? In deze, toch wel vreemde, voetballoze tijd kijk je eens terug en laat je de laatste paar verenigingsjaren eens passeren. Wat is er allemaal gebeurd? In totaal natuurlijk teveel om op te noemen; maar wat opvalt, is dat de laatste 3 seizoenen allemaal een bizar einde kennen.

 

Zo werden we 2 jaar geleden geconfronteerd met het ongeluk van Lars Mulderij in de Ardennen; een ongeluk, aan de gevolgen waarvan Lars enige dagen later helaas overleed. Wat heeft dat een impact gehad op de vereniging! Ik krijg nog kippenvel als ik daar aan denk. Heel veel verdriet, maar ook een zeer groot gevoel van saamhorigheid. De wijze waarop wij daar als Columbia mee zijn omgegaan, was uitzonderlijk. Inmiddels alweer 2 jaar geleden, maar het gemis is er niet minder om.....

 

Toen kwam vorig jaar op 2e Paasdag het verschrikkelijke bericht dat Damian en Ömer samen met 2 andere vrienden waren verongelukt op de A1 bij Deventer. Wat een dreun was dat! Ook hier hebben we als vereniging geprobeerd elkaar te ondersteunen en hebben we familie, vrienden, kennissen en voetballend Apeldoorn de gelegenheid geboden gezamenlijk stil te staan bij deze verschrikkelijke gebeurtenis. Twee seizoenen met een bizar einde en uiteindelijk een zwarte rand eromheen.

 

En dan nu? Einde seizoen 2019-2020 vanwege het coronavirus. Meerdere elftallen in poll-position die het seizoen helaas niet met een kampioenschap konden afsluiten. We kregen te maken met een zogenoemde "intelligente lockdown". Ondertussen zijn er gelukkig wat maatregelen komen te vervallen of versoepeld. Zo kan er gelukkig weer getraind worden. Clubhuis mag nog niet open. Dat volgt begin juli.

 

Dat is een derde seizoen waarin we geconfronteerd worden met een niet alledaagse situatie; uiteraard wel van een andere orde dan de vorige twee jaren. Nu we langzamerhand uit de intelligente lockdown komen, hoop ik dat we binnenkort kunnen zeggen dat in augustus of september de bal weer kan/mag rollen. Ik kijk er erg naar uit. Wellicht voor een deel van ons eerst nog een vakantie; een ander wacht wellicht de ontwikkelingen op coronagebied even af, wie weet. Ondertussen: let goed op jezelf en je naasten, blijf gezond en tot volgend seizoen.

aadvdkaart