Vreemd

Het is vreemd dat er tijdens de beslissende fase van het seizoen niet gevoetbald wordt. Gedwongen, ik weet het. Maar het blijft vreemd. En, hoe nu straks verder? Iedereen heeft het over het verschuiven van het EK voetbal naar volgend jaar. In Italië wil men, als het tegen die tijd al weer kan, tot eind juni voetballen om de competitie af te ronden. De vraag wordt gesteld of Liverpool de titel niet "gewoon" moet krijgen als de competitie onverhoopt niet afgemaakt wordt. De trainer van Cambuur vindt dat zijn ploeg toch wel zou moeten promoveren, etc.

 

Maar wat dacht je van ons cluppie?! Trots bovenaan in de tweede klasse en al heel ver gevorderd in de strijd om de KNVB-beker. Hoe gaan we/ze hier straks mee om? Ook andere elftallen van Columbia staan op dit moment in een kansrijke positie. Vreemd allemaal om mee te maken.

 

Het is ook vreemd dat je niet gewoon even een biertje kunt gaan halen in het clubhuis. Even bijpraten over van alles en nog wat. Vreemd dat het complex gewoon op slot zit; en dat half maart. Lastig om te beseffen.

 

En vreemd dat de minister-president de bevolking toesprak over de huidige situatie rondom het corona-virus. Voor het eerst in 47 jaar (sinds de oliecrisis) werd van de mogelijkheid gebruik gemaakt om op deze wijze de mensen in te lichten, voor te lichten en één en ander toe te lichten. En dat deed de minister-president wat mij betreft uitstekend. Maar vreemd en onwennig was het wel.

 

Maar het zou pas echt vreemd zijn als we geen gehoor zouden geven aan adviezen e.d. die worden uitgebracht door het RIVM. Dus in dat kader bezien is het helemaal niet vreemd dat er niet gevoetbald wordt en dat we ons biertje niet kunnen halen. Samen moeten we er voor zorgen dat deze beroerde periode zo goed en zo snel mogelijk tot een eind komt. Columbianen, pas goed op jezelf en op de mensen om jullie heen en hopelijk tot gauw op ons mooie complex.

aadvdkaart