Vrijwilligers en vacatures

Het enige tijd geleden voorgestelde vrijwilligersbeleid is door de club omarmd. Goed plan, werd gezegd. Nu de invulling daarvan.

 

Bij de jongste jeugd lijkt dat een beetje te lukken. Diverse ouders van diverse jeugdteams draaien mee in een poule voor wat betreft diensten in het jeugdhonk. Een mooi voorzichtig eerste resultaat. Maar verder dan?

 

Het beleid geldt voor de gehele vereniging. Ik zie van bijvoorbeeld de senioren lang niet iedereen meedraaien in de voorgestelde poule met vrijwilligers. Komt veelal op dezelfde mensen neer. En er wordt dan wel meegedraaid achter de bar. Maar er zijn nog zoveel functies waarvoor vrijwilligers nodig zijn. Bijvoorbeeld scheidsrechter bij de jeugd. Die moeten we dikwijls inhuren...... We hebben toch allemaal die verplichting van een paar uur per jaar?!!

 

Kom dan op en steek je handen uit de mouwen en pak 1 of 2 keer een fluit ter hand. Als ik toch zie wat er allemaal geregeld wordt voor de spelers van de selecties. Kunnen daar dan niet een paar uurtjes tegenover staan?

 

Ik noem het tekort aan scheidsrechters; maar er zijn meer taken en functies. Kijk naar de terreindienst. Onze mooie club is op diverse terreinen volop in beweging, maar op dit terrein staan we nog steeds stil. Erg jammer.

 

Meld je aan voor een paar uur. Of wachten we allemaal op de eerstvolgende klussendag bij de club? Dan gelden er geen smoezen zoals ik kan niet fluiten etc. Iedereen kan dan zijn steentje bijdragen. Ik vraag hierbij aan de organisatie van de klussendag ook iedereen die nog niet meedoet, actief te benaderen en met zachte dwang aan het werk te zetten voor onze mooie vereniging. Prachtige accommodatie en velden, maar veel te doen. En dan met z'n allen. Want we weten toch wel wat het woord vereniging inhoudt?

aadvdkaart