Wedstrijdinformatie

Spelers (ouders/verzorgers) worden geacht zelf in de gaten te houden wanneer ze een wedstrijd moeten spelen. Dat kan op veel manieren nl.

  • Op de training zal door de trainer/leider dit worden aangegeven.

  • Op de website van Columbia is via de KNVB Widget van alle Columbiateams te zien wanneer ze moeten spelen. Ook worden daar trouwens de uitslagen zichtbaar. De Widget vind je op de hoofdpagina van de website en ook via het menu Programma/uitslagen.

  • Op de website http://www.voetbal.nl/is van elk team te vinden wanneer voor dat team een (KNVB) wedstrijd is gepland. Daar zie je ook het wedstrijdprogramma voor de komende weken plus de stand in de competitie. Voor deze website moet je je eerst wel registreren zodat je met een code en wachtwoord kunt inloggen.

Afgelastingen

Vooral in de herfst en winter is er een kans dat vanwege de weersomstandigheden wedstrijden niet doorgaan. Hoe kun je het snelst erachter komen dat een wedstrijd is afgelast?

Ten eerste is het zo dat soms de KNVB voor een heel district (wij zitten in district Oost) alle wedstrijden aflast. Je kunt dit vaak op vrijdag al wel zien via NOS Teletekst pagina 603.

Als er geen algemene KNVB afgelasting is, dan is het aan de verenigingen om de eigen velden te (laten) keuren. Soms gebeurt dit ook al een dag voor de wedstrijd, maar meestal in de vroege ochtend van de wedstrijddag. Tegenwoordig kunnen verenigingen dit via het programma Sportlink melden bij de KNVB.

Zodra een vereniging aangegeven heeft dat een wedstrijd is afgelast, dan wordt dit gelijk weer zichtbaar op de Columbia website in de KNVB Widget. Ook is dit zichtbaar op de KNVB website (http://www.voetbal.nl/). Als het aanvangstijd in de vroege ochtend ligt zal vooral bij uitwedstrijden het voor kunnen komen dat een eventuele afgelasting nog niet zichtbaar is. Informeer dan altijd bij leider of trainer of er al meer bekend is. Dit om te voorkomen dat voor niets gereisd wordt. In het geval dat gezamenlijk wordt vertrokken vanaf het Columbiacomplex zal men niet eerder afreizen voordat bekend is of de wedstrijd doorgaat.