Columbia is op schot: 5-1 overwinning

verslag1eIn de laatste thuiswedstrijd van de competitie had Columbia maar één doel: in de strijd om de 1e plaats in de 3e periode een overwinning behalen. Dit lukte uitstekend: SDC ’12 uit Denekamp, dat op een veilige plaats staat, werd met maar liefst 5-1 verslagen.

 

De thuisclub trok vanaf de eerste minuut ten aanval en drukte de bezoekers in de verdediging. Hoewel zij bij hun schaarse uitvallen ook wel gevaarlijk werden, was het hoofdzakelijk Columbia dat het spel maakte. Na een kwartier wist Dylan de Bruin de openingstreffer te scoren met een kopbal: 1-0. Na 18 minuten deed dezelfde speler opnieuw het net bollen, nu met een schot (2-0). Nog voor het half uur, na 28 minuten, was het Jesse Punt, die de 3-0 aantekende. Het laatste kwartier van de 1e helft vielen er geen doelpunten meer, maar er was goede hoop dat het doelpuntenfestival in de 2e helft verder zou gaan.

 

De geelzwarten waren na rust inderdaad opnieuw veel in de aanval, maar het duurde tot de 61e minuut voor er weer gescoord werd. Randall Diks kwam mee op aan de rechterkant en haalde doeltreffend uit: 4-0. Even later, in de 67e minuut, wist Leon de Bok de stand naar 5-0 te verhogen. Toen was het over met de Apeldoornse productie, in het laatste deel van de 2e helft was SDC ’12 meer in de aanval, om de score een voor hen wat draaglijker aanzien te geven. Dit lukte in de 71e minuut toen spits Joeri Mensink de eer redde: 5-1. Ondanks dat er nog meer kansjes waren, vielen er geen goals meer. Al met al een zeer goed resultaat voor Columbia, dat nog één overwinning, volgende week in de uitwedstrijd tegen Overwetering nodig heeft om de 3e periode voor zich op te eisen.

 

Zondag 26 mei is de laatste competitiewedstrijd uit bij Overwetering, de aanvang is om 14:00 uur op Sportpark Overwetering, Koekoeksweg 11, 8121 CS Olst.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen (68. Mischa Hendriksen), Jan Lemmerman, Dylan de Bruin (82. Nick van den Berg), Jesse Punt (53. Leon de Bok).