Nederlaag voor Columbia tegen Achilles '12

De inhaalwedstrijd tegen Achilles ’12 begon op deze donderdagavond met een indrukwekkende minuut stilte. Ook op twee bijvelden, waar werd gevoetbald, lag uit respect op dat moment het spel stil.

 

Columbia was in de eerste helft de betere en zeker de meest doeltreffende ploeg. Na enkele kansen over en weer was het in de 18e minuut Jesse Punt, uit een voorzet van Roger Oonk, die de geelzwarten op voorsprong zette (1-0). Daarna hield de thuisclub het beste van het spel, een boogbal van Jan Lemmerman belandde op de lat. Maar toch kwam vlak voor de rust een uitbreiding van de voorsprong. Rick van Lohuizen zorgde voor een 2-0 stand.

 

Na de hervatting kwam Achilles ’12 beter in het spel. Maar ook Columbia had kansen. In de 56e minuut zorgde Mart Heidemann voor de aansluitingstreffer. Hierdoor voelden de bezoekers dat er weer iets mogelijk was. Columbia kon de wedstrijd echter weer een andere wending geven, toen er een penalty werd toegekend. Deze werd helaas door Roger Oonk gemist en zo bleven de Hengeloërs in de wedstrijd. En zo als inderdaad dan vaak gebeurt, viel aan de andere kant de gelijkmaker.

Na 67 minuten maakte Robert Wilens de 2-2. Achilles’12 zette nu alles op alles om voor de zege te gaan, om dichter bij Voorwaarts en Bon Boys te komen, in de strijd om het kampioenschap. In de 77e minuut kwamen de roodwitten op voorsprong (2-3) door Sverre Grondman. Hierna werd de wedstrijd wat feller, ongeveer 10 minuten voor het einde kreeg Roger Oonk zijn 2e gele kaart en werd er dus uitgestuurd. Bovendien liep Roger een hoofdwond op en moest zich na de wedstrijd in het ziekenhuis laten behandelen. Met een stevig verband om zijn hoofd kwam hij later weer terug. De scheidsrechter besloot om even een afkoelingsperiode te houden. Even later werd de wedstrijd in steeds harder stromende regen uitgespeeld. In de stand kwam geen verandering meer en zodoende behaalde Achilles ’12 een belangrijke overwinning. Pikant detail is dat op de laatste competitiedag de wedstrijd Achilles ’12-Voorwaarts op het programma staat.

Foto's van de wedstrijd klik HIER

Zondag 12 mei a.s. speelt Columbia een uitwedstrijd bij Schalkhaar, donderdag 16 mei wordt de inhaalwedstrijd tegen MVV ’29 thuis op de Winkewijert gespeeld.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Mischa Hendriksen, Marcel de Jong, Boy Nuesink, Erik Nammensma, Stefan Derksen, Rick van Lohuizen, Jan Lemmerman, Roger Oonk, Dylan de Bruin, Jesse Punt (64. Michael Langenbach).