Columbia 1

Teamfoto

columbiafoto

 

Begeleiding

Rolf Derksen-BorderMaker-BorderMaker Gert Brouwer-BorderMaker-BorderMaker IMG 8570-400x534
Willem Mulderij Rolf Derksen Gert Brouwer Mar Verburgh
 Rob Weijland-BorderMaker-BorderMaker IMG 8567-400x533
Rob Weijland Hennie Brandenhorst   Anton Lindeman  

Spelers

Leroy de Boer-BorderMaker-BorderMaker Jorrit Brinkman-BorderMaker-BorderMaker noimage Boy Nuesink-BorderMaker-BorderMaker
Leroy de Boer Jorrit Brinkman Tim Veeneman Boy Nuesink
Erik Nammensma-BorderMaker-BorderMaker IMG 8526-400x532 noimage Stefan Derksen-BorderMaker-BorderMaker
Erik Nammensma Mischa Hendriksen Randell Lesilolo Stefan Derksen
Nick Danny Koorevaar-BorderMaker-BorderMaker Jop Dave
Nick van den Berg Danny Koorevaar Jop van der Linden Dave Oussouren
noimage Hüseyin Jesse Punt-BorderMaker-BorderMaker Charlie
Maikel Lange  Hüseyin Güveli Jesse Punt Charlie van der Hulst
noimage noimage bok noimage
Diego Klein Rick van Lohuizen Leon de Bok Dylan de Bruin

Nieuws

TC Nieuws (1e selectie)

Melvin is de laatste speler die de selectie completeert voor aankomend seizoen. Hij is 32 jaar en speelde voor AGOVV (profs en amateurs), SDC Putten, WHC en CSV Apeldoorn. De posities die hij kan bezetten zijn veelzijdig nl rechtsback/centraal en het gehele middenveld.

 

Melvin stopte in 2019 na 6 seizoenen bij CSV Apeldoorn, maar had toch weer zin om op het hoogste niveau in Apeldoorn te voetballen.

TC NIEUWS (1e selectie)

MAIKEL LANGE BLIJFT BIJ COLUMBIA

Het was al enige tijd bekend, maar we zijn heel blij te melden dat Maikel Lange ook volgend seizoen te bewonderen is op de Winkewijert.

Maikel zou zijn carrière voortzetten bij VVOG uit Harderwijk, maar heeft ivm privéomstandigheden en het feit dat hij het zeer goed naar de zin heeft bij onze club besloten om ook volgend seizoen in de kleuren GEEL-ZWART te voetballen.

 

Het mag duidelijk zijn dat wij daar heel blij en content mee zijn. We hopen dat hij, net als afgelopen seizoen, zijn voeten weer zal laten spreken en belangrijk is voor onze selectie!!

UPDATE TC NIEUWS (1e selectie)

Leon de Bok en Charlie van der Hulst blijven bij Columbia

We zijn blij te kunnen melden, dat Leon en Charlie hebben besloten ook volgend seizoen bij Columbia te voetballen.

Periodekampioen na 5-0 overwinning!!

Columbia is er in geslaagd de 2e periode in de 2e klasse J te winnen. Een overwinning op ATC ’65 zou hiervoor voldoende zijn, maar de geelzwarten haalden met grote cijfers uit, zoals wel vaker op De Winkewijert. Thuis is Columbia nog ongeslagen, sterker nog, alle wedstrijden werden gewonnen.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal was de verhouding op het veld duidelijk. Columbia in de aanval en de gasten in de verdediging. Reeds na 6 minuten lag de bal in het Hengelose doel. Dylan de Bruin scoorde 1-0. Nog geen minuut later was het dezelfde speler die voor 2-0 zorgde. De thuisclub bleef aanvallen en in de 33e minuut was de onvervalste hattrick van Dylan de Bruin voltooid: 3-0. Bijna had de spits vlak hierna zijn vierde goal gemaakt, maar de bal ging helaas op de paal in de 37e minuut. Dit bleek slechts uitstel van executie, want een minuut later was het toch 4-0. Nu was echter Huseyin Güveli de man, die scoorde. Deze stand zou tevens de ruststand zijn.

Columbia wint ook van Hoofdklasser AZSV

Columbia reikt dit seizoen tot grote hoogte in de bekerwedstrijden. Nadat eerder al Woezik (1e klasse) en Juliana ’31 (zondag hoofdklasse) werden uitgeschakeld, wist Columbia nu ook tegen zaterdag hoofdklasser AZSV uit Aalten te winnen. Het is wel een voordeel dat dit allemaal in thuiswedstrijden heeft kunnen gebeuren. En ook de volgende ronde is weer een thuiswedstrijd ???? tegen TVC ’28 uit Tubbergen (1e klasse).

 

Er kon nu prima worden gespeeld op de natuurgrasmat van De Winkewijert, nadat de eerste aanzet op 20 februari op het laatste moment door de scheidsrechter moest worden afgelast vanwege overvloedige regenval vlak voor aanvang.

 

De toeschouwers waren benieuwd of het bekeravontuur van Columbia een vervolg zou krijgen. Het bleek opnieuw dat de geelzwarten gelijke tred konden houden met een team, dat 2 klassen hoger speelt. Omdat beide ploegen de aanval wilden zoeken, ontstond er een aantrekkelijke wedstrijd. Over en weer waren er wat kansen te noteren, maar gescoord werd er in het eerste half uur niet.

TC NIEUWS (1e selectie)

We zijn blij om te kunnen melden dat de volgende 2 spelers volgend seizoen te bewonderen zijn op ons complex aan de Winkeweijert!!!!!

TC NIEUWS (1e selectie)

We zijn blij om te kunnen melden dat de volgende 2 spelers volgend seizoen te bewonderen zijn op ons complex aan de Winkeweijert!!!!!

Columbia wint de derby tegen WSV: 4-0

Dit seizoen hebben de Apeldoornse tweedeklassers Columbia en WSV afgesproken dat de derby’s op zaterdagavond zouden worden gespeeld. In november werd bij WSV op De Voorwaarts gespeeld voor een talrijk publiek (0-3 voor Columbia) en op zaterdag 8 februari 2020 was de return op De Winkewijert. Het was afgeladen vol langs het veld en ook na afloop in het clubhuis waren er veel supporters die een feestje wilden vieren.

 

De wedstrijd had alles wat een derby zo bijzonder maakt. Ongeacht hoe hoog beide teams staan, het is altijd een aparte wedstrijd met veel inzet wederzijds. Het komt niet vaak voor, dat één vereniging beide wedstrijden in een seizoen wint. Dit jaar is het echter overduidelijk: Columbia is de beste ploeg en pakt de volledige 6 punten mee uit beide derby’s.

Columbia aan kop met 7 punten voorsprong

Op de gedenkwaardige datum 02-02-2020 bereikte het 1e elftal van Columbia ook een mijlpaal. Nadat zelf gewonnen was van Vogido, bleek concurrent FC Suryoye een nederlaag te hebben geleden bij NEO. Dit hield in dat de geelzwarten maar liefst 7 punten afstand hadden genomen als koploper van de 2e klasse J. Zelfs oudere leden kunnen zich niet herinneren dat er ooit zo’n grote voorsprong is geweest door de jaren heen.

 

Het was een grijze middag op Sportpark ’t Wooldrik in Enschede, maar na de ruim 90 minuten speeltijd kleurde de lucht geel en zwart. Columbia kon een feestje gaan bouwen in de bus terug naar Apeldoorn na de overwinning van 1-3. De nederlaag van FC Suryoye verhoogde de vrolijkheid nog meer. Naast de 7 punten voorsprong op de ranglijst, werd ook de koppositie in de 2e periode verstevigd door het gelijkspel van Achilles ’12. Columbia staat nu, na 6 achtereenvolgende zeges, 4 punten voor op de Hengeloërs. Er zijn nog 3 wedstrijden te spelen in deze periode.