Columbia 1

Teamfoto

columbiafoto

 

Begeleiding

Rolf Derksen-BorderMaker-BorderMaker Gert Brouwer-BorderMaker-BorderMaker IMG 8570-400x534
Willem Mulderij Rolf Derksen Gert Brouwer Mar Verburgh
 Rob Weijland-BorderMaker-BorderMaker IMG 8567-400x533
Rob Weijland Hennie Brandenhorst   Anton Lindeman  

Spelers

Leroy de Boer-BorderMaker-BorderMaker Jorrit Brinkman-BorderMaker-BorderMaker noimage Boy Nuesink-BorderMaker-BorderMaker
Leroy de Boer Jorrit Brinkman Tim Veeneman Boy Nuesink
Erik Nammensma-BorderMaker-BorderMaker IMG 8526-400x532 noimage Stefan Derksen-BorderMaker-BorderMaker
Erik Nammensma Mischa Hendriksen Randell Lesilolo Stefan Derksen
Nick Danny Koorevaar-BorderMaker-BorderMaker Jop Dave
Nick van den Berg Danny Koorevaar Jop van der Linden Dave Oussouren
noimage Hüseyin Jesse Punt-BorderMaker-BorderMaker Charlie
Maikel Lange  Hüseyin Güveli Jesse Punt Charlie van der Hulst
noimage noimage bok noimage
Diego Klein Rick van Lohuizen Leon de Bok Dylan de Bruin

Nieuws

Columbia bereikt volgende bekerronde

De eerste stap is gezet om het bekeravontuur ook dit seizoen weer lang te laten duren. Columbia werd vorig seizoen niet uitgeschakeld in de beker, maar kon slechts door de corona-stop een halt worden toegeroepen. Nu is in ieder geval de groepsfase goed doorstaan met drie overwinningen. De volgende bekerronde in het weekeinde van 14 en 15 november a.s. is hiermee bereikt. Eén van de leuke dingen van de beker is, dat je eens ergens komt, waar je als club nog nooit bent geweest. De derde poulewedstrijd bracht Columbia naar Den Ham, een zaterdag tweedeklasser, ver weg in het noordoosten van Overijssel.

 

De thuisclub kon nog de volgende ronde bereiken, maar was dan afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd NEO-Dedemsvaart, die pas een dag later zou worden gespeeld. Columbia liet het echter op Sportpark De Rohorst in Den Ham niet zo ver komen en deed zijn sportieve plicht.

Columbia wint ook van Dedemsvaart: 0-5

De tweede wedstrijd in de bekerpoule is ook door Columbia gewonnen. Op bezoek bij Dedemsvaart werd uiteindelijk duidelijk afstand genomen van de thuisclub en kon met een overwinning van maar liefst 0-5 de thuisreis worden aanvaard.

 

Dedemsvaart, een tweedeklasser, speelt al enkele jaren, net als vele clubs uit de omgeving, in district Noord. Vorige week hadden zij al een 5-0 nederlaag te slikken gekregen bij zaterdagtweedeklasser Den Ham. Van Columbia als eersteklasser mocht verwacht worden hier een goed resultaat neer te zetten. Toch was het krachtsverschil in de 1e helft niet zo groot.

 

Beide teams kregen enkele goede kansen, die echter gemist werden. Zo kregen Dylan de Bruin en Huseyin Güveli al in de eerste 5 minuten mogelijkheden, die over het doel werden geschoten. De thuisclub stelde hier ook enkele kansen tegenover. In de 28e minuut werd Columbia opnieuw gevaarlijk via aanvoerder Danny Koorevaar, die een vrije trap vanuit de linker hoek van het veld rakelings voorlangs zag gaan, helaas werd de bal door niemand geraakt.

Eerste overwinning in de beker 2020-2021

Columbia is in de bekerpoule ingedeeld bij NEO, Dedemsvaart en Den Ham. De eerste wedstrijd was thuis op De Winkewijert tegen NEO, een bekende van vorig seizoen uit de 2e klasse J. Beide ploegen troffen elkaar toen door het afgebroken seizoen slechts 1 keer: in Borne. Columbia behaalde in deze wedstrijd een 0-3 overwinning, maar het verschil was niet zo groot, als de uitslag doet vermoeden. NEO maakte een uitstekende indruk, maar verzuimde toen alleen te scoren, dit ging Columbia iets gemakkelijker af.

TC Nieuws (1e selectie)

Melvin is de laatste speler die de selectie completeert voor aankomend seizoen. Hij is 32 jaar en speelde voor AGOVV (profs en amateurs), SDC Putten, WHC en CSV Apeldoorn. De posities die hij kan bezetten zijn veelzijdig nl rechtsback/centraal en het gehele middenveld.

 

Melvin stopte in 2019 na 6 seizoenen bij CSV Apeldoorn, maar had toch weer zin om op het hoogste niveau in Apeldoorn te voetballen.

TC NIEUWS (1e selectie)

MAIKEL LANGE BLIJFT BIJ COLUMBIA

Het was al enige tijd bekend, maar we zijn heel blij te melden dat Maikel Lange ook volgend seizoen te bewonderen is op de Winkewijert.

Maikel zou zijn carrière voortzetten bij VVOG uit Harderwijk, maar heeft ivm privéomstandigheden en het feit dat hij het zeer goed naar de zin heeft bij onze club besloten om ook volgend seizoen in de kleuren GEEL-ZWART te voetballen.

 

Het mag duidelijk zijn dat wij daar heel blij en content mee zijn. We hopen dat hij, net als afgelopen seizoen, zijn voeten weer zal laten spreken en belangrijk is voor onze selectie!!

UPDATE TC NIEUWS (1e selectie)

Leon de Bok en Charlie van der Hulst blijven bij Columbia

We zijn blij te kunnen melden, dat Leon en Charlie hebben besloten ook volgend seizoen bij Columbia te voetballen.

Periodekampioen na 5-0 overwinning!!

Columbia is er in geslaagd de 2e periode in de 2e klasse J te winnen. Een overwinning op ATC ’65 zou hiervoor voldoende zijn, maar de geelzwarten haalden met grote cijfers uit, zoals wel vaker op De Winkewijert. Thuis is Columbia nog ongeslagen, sterker nog, alle wedstrijden werden gewonnen.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal was de verhouding op het veld duidelijk. Columbia in de aanval en de gasten in de verdediging. Reeds na 6 minuten lag de bal in het Hengelose doel. Dylan de Bruin scoorde 1-0. Nog geen minuut later was het dezelfde speler die voor 2-0 zorgde. De thuisclub bleef aanvallen en in de 33e minuut was de onvervalste hattrick van Dylan de Bruin voltooid: 3-0. Bijna had de spits vlak hierna zijn vierde goal gemaakt, maar de bal ging helaas op de paal in de 37e minuut. Dit bleek slechts uitstel van executie, want een minuut later was het toch 4-0. Nu was echter Huseyin Güveli de man, die scoorde. Deze stand zou tevens de ruststand zijn.

Columbia wint ook van Hoofdklasser AZSV

Columbia reikt dit seizoen tot grote hoogte in de bekerwedstrijden. Nadat eerder al Woezik (1e klasse) en Juliana ’31 (zondag hoofdklasse) werden uitgeschakeld, wist Columbia nu ook tegen zaterdag hoofdklasser AZSV uit Aalten te winnen. Het is wel een voordeel dat dit allemaal in thuiswedstrijden heeft kunnen gebeuren. En ook de volgende ronde is weer een thuiswedstrijd ???? tegen TVC ’28 uit Tubbergen (1e klasse).

 

Er kon nu prima worden gespeeld op de natuurgrasmat van De Winkewijert, nadat de eerste aanzet op 20 februari op het laatste moment door de scheidsrechter moest worden afgelast vanwege overvloedige regenval vlak voor aanvang.

 

De toeschouwers waren benieuwd of het bekeravontuur van Columbia een vervolg zou krijgen. Het bleek opnieuw dat de geelzwarten gelijke tred konden houden met een team, dat 2 klassen hoger speelt. Omdat beide ploegen de aanval wilden zoeken, ontstond er een aantrekkelijke wedstrijd. Over en weer waren er wat kansen te noteren, maar gescoord werd er in het eerste half uur niet.

TC NIEUWS (1e selectie)

We zijn blij om te kunnen melden dat de volgende 2 spelers volgend seizoen te bewonderen zijn op ons complex aan de Winkeweijert!!!!!