Columbia 1

Teamfoto

columbiafoto

 

Begeleiding

Rolf Derksen-BorderMaker-BorderMaker Gert Brouwer-BorderMaker-BorderMaker IMG 8570-400x534
Willem Mulderij Rolf Derksen Gert Brouwer Mar Verburgh
 Rob Weijland-BorderMaker-BorderMaker IMG 8567-400x533
Rob Weijland Hennie Brandenhorst   Anton Lindeman  

Spelers

Leroy de Boer-BorderMaker-BorderMaker Jorrit Brinkman-BorderMaker-BorderMaker noimage Boy Nuesink-BorderMaker-BorderMaker
Leroy de Boer Jorrit Brinkman Tim Veeneman Boy Nuesink
Erik Nammensma-BorderMaker-BorderMaker IMG 8526-400x532 noimage Stefan Derksen-BorderMaker-BorderMaker
Erik Nammensma Mischa Hendriksen Randell Lesilolo Stefan Derksen
Nick Danny Koorevaar-BorderMaker-BorderMaker Jop Dave
Nick van den Berg Danny Koorevaar Jop van der Linden Dave Oussouren
noimage Hüseyin Jesse Punt-BorderMaker-BorderMaker Charlie
Maikel Lange  Hüseyin Güveli Jesse Punt Charlie van der Hulst
noimage noimage bok noimage
Diego Klein Rick van Lohuizen Leon de Bok Dylan de Bruin

Nieuws

Eindelijk weer voetbal!!!

Sinds zondag 11 oktober 2020 hadden we niet meer kunnen genieten van een wedstrijd van ons eerste elftal. Op zaterdag 3 juli 2021 kon er na bijna 9 maanden eindelijk weer worden gevoetbald. WSV was de gastheer van onze hoofdmacht in een oefenwedstrijd.

 

Er werd afgetrapt bij een aangename temperatuur om 15:00 uur op Sportpark de Voorwaarts. Al direct trokken de geelzwarten in de aanval tegen de jonge WSV-ploeg. In de 8e minuut wist Dylan de Bruin een assist van Randall Diks af te ronden (0-1).

Saied Smakolli komt Columbia 1 versterken

De volgende nieuweling is de aanvallend ingestelde Saied Smakolli (19).
Saied komt over van de Apeldoornse vierde klasser ZVV’56 en kan zowel op het middenveld als op de flanken spelen. In Saied zien wij één van de grootste Apeldoornse talenten.
Hij traint al een aantal weken mee en we zien hem groeien. Zijn grootste wapens zijn zijn techniek, zijn snelheid en zijn loopvermogen. We hebben Saied leren kennen als een rustige jongen, die een enorme drive heeft om beter te worden. Allemaal ingrediënten waardoor wij denken dat hij de stap omhoog aan kan.
 
Saied, heel veel succes op De Winkewijert!

Nieuwe versterking voor Columbia 1

De volgende nieuwe versterking is centrale verdediger Mark Berendsen(26). Mark komt over van DCS Zevenaar, waar hij al 7 seizoenen in het 1e speelt. De laatste 3 jaar zelfs als aanvoerder. Mark is een fysiek sterke verdediger met een goede trap en een echte winnaars mentaliteit.

Mark heeft al een jaar onder onze hoofdtrainer Willem Mulderij getraind bij DCS in Zevenaar. Nadat ze destijds samen kampioen zijn geworden is er contact gebleven. Zo is Mark ook vorig jaar toeschouwer geweest bij de derby Columbia – WSV en was toen erg onder de indruk van het niveau en de ambiance.

Selectie Columbia 1 bijna rond

Het doel is om een goede selectie neer te zetten die goed kan presteren in de eerste klasse. De selectie bevat idealiter 21 spelers. Dit gaat dan om 3 keepers en per linie ongeveer 6 veldspelers. Na het melden van de eerste 12 spelers die hadden toegezegd volgend jaar bij ons te blijven spelen en het melden van de 3 nieuwelingen hebben we vandaag weer nieuws uit de selectie.

 

Bjorn van der Hoop

Bjorn gaat volgend jaar voor het 2de jaar in de selectie. De eigen opgeleide keeper heeft zich nog niet heel veel kunnen laten zien, maar zijn enthousiasme en zijn werklust doen ons heel erg goed. Nu wordt het groeien en we hebben er alle vertrouwen in dat Bjorn dat gaat doen.

Yoël Finke

De derde nieuwe versterking is keeper Yoël Finke (26) uit Deventer.

 

Na het aangekondigde vertrek van Leroy de Boer zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe keeper. Bovenaan ons lijstje stond Yoël, na een paar goede gesprekken heeft hij de keuze gemaakt voor Columbia. Yoël komt over van competitiegenoot Voorwaarts, waar hij al 4 jaar het doel verdedigd. Daarvoor heeft Yoël gekeept bij CSV Apeldoorn, De Graafschap en sv Schalkhaar.

Levi Opdam

De tweede nieuwe versterking is Levi Opdam (24).

 

Levi heeft al een aantal maanden meegetraind om fit te blijven voor als er een nieuw prof avontuur voorbij kwam. Maar Levi heeft het in die periode zo naar zijn zin gehad dat hij aangaf ook graag voor Columbia te willen voetballen.

 

Levi is opgeleid bij AZ, waar hij ook nog met Jop heeft gespeeld. Andere clubs waar Levi heeft gespeeld zijn Go Ahead Eagels, jong PSG en TOP Oss.

De eerste selectie krijgt vorm

Na het vastleggen van de technische staf zijn Willem en Wilco samen op pad gegaan om de spelers van ons eerste te bezoeken. Tijdens deze bezoeken wordt er natuurlijk ook gesproken over het volgende seizoen. De resultaten van deze gesprekken staat hieronder.

De volgende spelers hebben al toegezegd volgend jaar weer bij Columbia te spelen:

 

Danny Koorevaar

Onze aanvoerder was de eerste die toezegde om volgend jaar weer bij Columbia te spelen. Danny is sinds 6 seizoenen een zeer belangrijke schakel in het team zowel op het veld als daarbuiten.

Winst voor Columbia in streekderby: 4-0

De streekderby tussen Columbia en Voorwaarts was voor het eerst sinds enkele jaren weer in ere hersteld. Voorheen in de 2e of 3e klasse waren de wedstrijden tussen de beide clubs altijd goed voor veel spanning en tevens veel publiek langs de lijn. Helaas moest nu de wedstrijd tegen de enige club, die nog een beetje uit de buurt van Apeldoorn komt in de 1e klasse E, vanwege coronamaatregelen zonder publiek worden gespeeld. Een gevoelige financiële aderlating voor de penningmeester. Voor de supporters was er in ieder geval de schrale troost van een livestream via YouTube. Zo kon men thuis vanaf de bank toch nog van de wedstrijd genieten.

Columbia gaat onderuit in Bemmel

Voor de derde wedstrijd in de 1e klasse E moest Columbia op bezoek bij Sportclub Bemmel. Zij hadden de voorgaande wedstrijden allebei gewonnen. Bovendien werd er aangetreden zonder de geblesseerde Jop van der Linden en Leon de Bok. Positief punt daarentegen was dat Maikel Lange weer beschikbaar was na zijn blessure.

 

Columbia begon de wedstrijd uitstekend. Al na 3 minuten lag de bal in het Bemmelse net. Maikel Lange nam een vrije schop vanaf rechts en de bal werd bij de tweede paal ingeschoten door Mischa Hendriksen (0-1). Net voor het kwartier krijgt Maikel Lange een goede kans de score verder uit te breiden, maar zijn lage schuiver gaat rakelings rechts langs de paal. Hierna komt Bemmel een paar keer gevaarlijk door. Dit leidt in de 17e minuut tot de gelijkmaker toen bij een rommelige situatie voor het doel de bal niet werd weggewerkt, maar door Sidar Ozcelik kon worden ingeschoten.

Eerste punt in de eerste klasse

De eerste uitwedstrijd van het seizoen bracht Columbia naar Arnhem. Daar wachtte de wedstrijd tegen MASV, eveneens gepromoveerd. Zo stonden de koplopers van de afgelopen competitie, MASV in de 2e klasse I en Columbia in de 2e klasse J, tegenover elkaar.

 

De thuisclub begon onstuimig en aanval na aanval rolde op het Columbia-doel af. Al na 4 minuten lag de bal achter Leroy de Boer in het net. Yancey Baars rondde een snelle aanval af met de openingstreffer (1-0). De Apeldoorners leken een zware middag tegemoet te gaan en mochten van geluk spreken dat er nog enkele fraaie kansen door MASV om zeep werden geholpen. Tot overmaat van ramp bleek Jop van der Linden, die wel weer in de basis begon, na zijn uitvallen van vorige week, toch weer last te krijgen van zijn blessure en moest hij al na ruim een kwartier uitvallen. Langzaam maar zeker was het overwicht van de Arnhemmers een beetje geluwd en kwam Columbia beter in zijn spel. In de 21e minuut leverde Charlie van der Hulst vanaf links een prima voorzet af, die door Huseyin Güveli tot doelpunt werd bevorderd: 1-1. Columbia liet de bal beter rondgaan en kreeg enkele kansen, o.a. voor Huseyin Güveli en Melvin Bresser, die geen doel troffen. Met een gelijke stand werd de rust bereikt.