Columbia 1

Teamfoto

columbiafoto

 

Begeleiding

Rolf Derksen-BorderMaker-BorderMaker Gert Brouwer-BorderMaker-BorderMaker IMG 8570-400x534
Willem Mulderij Rolf Derksen Gert Brouwer Mar Verburgh
 Rob Weijland-BorderMaker-BorderMaker IMG 8567-400x533
Rob Weijland Hennie Brandenhorst   Anton Lindeman  

Spelers

Leroy de Boer-BorderMaker-BorderMaker Jorrit Brinkman-BorderMaker-BorderMaker noimage Boy Nuesink-BorderMaker-BorderMaker
Leroy de Boer Jorrit Brinkman Tim Veeneman Boy Nuesink
Erik Nammensma-BorderMaker-BorderMaker IMG 8526-400x532 noimage Stefan Derksen-BorderMaker-BorderMaker
Erik Nammensma Mischa Hendriksen Randell Lesilolo Stefan Derksen
Nick Danny Koorevaar-BorderMaker-BorderMaker Jop Dave
Nick van den Berg Danny Koorevaar Jop van der Linden Dave Oussouren
noimage Hüseyin Jesse Punt-BorderMaker-BorderMaker Charlie
Maikel Lange  Hüseyin Güveli Jesse Punt Charlie van der Hulst
noimage noimage bok noimage
Diego Klein Rick van Lohuizen Leon de Bok Dylan de Bruin

Nieuws

Columbia blijft ook in 2020 winnen

Na de bekerwinst op Juliana ’31 was nu de competitie weer aan de beurt. Zoals Columbia geëindigd was in het vorige jaar, gingen we nu in het nieuwe jaar weer verder. Schalkhaar was in de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie de tegenstander op Sportpark De Winkewijert.

 

Het werd niet de beste wedstrijd van de thuisclub, maar er werd wel gewonnen. Toen alle andere uitslagen in de 2e klasse J bekend waren, bleek dit zelfs tot een verstevigde koppositie geleid te hebben: concurrent FC Suryoye kwam tegen hekkensluiter BWO slechts tot een gelijkspel en zag zijn achterstand op Columbia oplopen tot 4 punten.

 

De eerste helft was duidelijk voor de geelzwarten. Met een groot veldoverwicht werd de suprematie getoond. Dit resulteerde uiteraard in kansen, bv. in de 20e minuut toen Leon de Bok een grote kans kreeg, maar de bal net naast zag gaan.

Columbia klopt hoofdklasser Juliana '31

Dat Columbia aan een goed seizoen bezig is, was onderhand wel duidelijk: koploper in de 2e klasse J met Suryoye Mediterraneo als enige concurrent op 2 punten. Vanaf de 3e plaats staat iedereen op 12 punten achterstand of meer. Deze jaargang zijn de geelzwarten echter ook op dreef in de districtsbeker van Oost. Na de groepsfase te zijn doorgekomen waren inmiddels 1e klasser Woezik en 4e klasser SCP al met een nederlaag naar huis gestuurd. Om de 3e ronde te bereiken moest Columbia een tussenronde afwerken tegen hoofdklasser Juliana ’31 uit Malden. Deze vereniging was in de vorige bekerronde ook al op bezoek in Apeldoorn geweest, namelijk bij CSV Apeldoorn, dat men uitschakelde na het nemen van strafschoppen.

 

Columbia had tegen Woezik al laten zien op eerste klasse niveau mee te kunnen, op deze winderige zaterdagmiddag kon ook gelijke tred worden gehouden met een team, dat op de 3e plaats in de hoofdklasse staat!

Bekerwedstrijd (THUIS) Columbia 1 op zaterdag 11 januari 2020

Aanstaande zaterdag 11 januari speelt Columbia 1 thuis een (tussen)bekerronde tegen Juliana'31 1 uit Malden.

Juliana'31 speelt in de hoofdklasse en staat momenteel op de derde plaats.

 

De wedstrijd begint om 14.00 uur!!!

Trainer Willem Mulderij langer bij Columbia

Columbia en trainer Willem Mulderij (41) hebben besloten om de samenwerking met minimaal één jaar te verlengen. De oefenmeester uit Apeldoorn is bezig aan zijn tweede seizoen bij Columbia. Columbia eindigde het eerste jaar onder zijn leiding als vijfde.

 

Willem Mulderij trainde voor de selectie van Columbia, bij Robur et Velocitas en bij sv DCS uit Zevenaar. Hij promoveerde met beide clubs en ook dit seizoen behoort dat tot de mogelijkheden.

Voor de laatste competitiewedstrijd van 2019 zette Mulderij zijn handtekening onder een nieuw eenjarig contract.

 

Trainer, spelers én bestuur van Columbia zijn verheugd dat de samenwerking wordt voortgezet. De titelstrijd in 2J lijkt alleen nog tussen het Enschedese Suryoye en Columbia te gaan en de spelersgroep van de Apeldoornse club heeft de ambitie uitgesproken om volgend seizoen in de 1eklasse uit te komen.

Columbia winterkampioen na overwinning

In de laatste wedstrijd voor de winterstop is Columbia erin geslaagd opnieuw de koppositie in de 2e klasse J te veroveren. Dit betekent ook dat de geelzwarten als winterkampioen van de feestdagen kunnen gaan genieten. In de 2e periode pakte Columbia ook weer de eerste plaats en hier nog bovenop: trainer Willem Mulderij verlengde zondag zijn contract, zodat hij minimaal nog een jaar op De Winkewijert werkzaam blijft.

 

Promovendus Eilermark uit Glanerbrug was de laatste tegenstander van Columbia in 2019. Zij lieten best wel goed voetbal zien, maar moesten toch de meerdere erkennen in de thuisclub. Wel werd duidelijk dat de blauwwitten op dit moment veel te laag op de ranglijst staan. Columbia begon stormachtig aan de wedstrijd met al 3 grote kansen in de eerste 10 minuten, o.a. een schot op de paal, een afgekeurd doelpunt en een inzet net naast. De openingstreffer hing dus in de lucht en liet niet lang op zich wachten, want na 15 minuten wist Dylan de Bruin de 1-0 aan te tekenen.

Columbia brengt NEO eerste nederlaag toe

Opnieuw heeft Columbia een lastige uitwedstrijd in winst weten om te zetten. De nummer 3 in de stand, NEO uit Borne, had tot deze zondag nog niet verloren. 5 overwinningen en 6 gelijke spelen stonden er tot nu toe in de boeken voor de zwart-witten. Een mooie uitdaging voor Columbia om hier verandering in te brengen.

 

NEO bleek op eigen veld de sterke tegenstander die vooraf verwacht werd, maar de geelzwarten begonnen ook zeer gemotiveerd aan de wedstrijd. Veel bleken de beide teams niet voor elkaar onder te doen in de 1e helft, maar Columbia bleek opnieuw heel efficiënt in het benutten van de kansen. In de 14e minuut kregen de bezoekers een corner aan de rechterkant.

Bekeravontuur gaat verder na overwinning

De 2e knock-out ronde in het bekertoernooi had Columbia gekoppeld aan vierdeklasser SCP uit Puiflijk. Gezien het klassenverschil mocht je verwachten, dat de geelzwarten een overwinning zouden behalen, te meer omdat het ook nog een thuiswedstrijd was.

 

Op een waterkoude donderdagavond op Sportpark De Winkewijert bleek dit toch nog geen gemakkelijke opgave te zijn. Columbia scoorde al na 4 minuten de 1-0, toen een inzet van Dylan de Bruin via een been van een SCP-verdediger het doel in ging. Hierna bleek de thuisclub zijn kruit verschoten te hebben, ondanks een immens veldoverwicht en dientengevolge veel kansen werd het doel niet meer gevonden. De eerste helft werd dan ook afgesloten met een 1-0 voorsprong.

Columbia koploper na zege in Enschede

Het gehele seizoen tot nu toe waren FC Suryoye Mediterraneo en Columbia aan elkaar gewaagd geweest en namen ze de topplaatsen op de ranglijst in. De Apeldoorners leden slechts 1 nederlaag: bij ATC ’65 en de Enschedese ploeg moest thuis, toevallig op dezelfde zondag, een gelijkspel toestaan aan NEO. De overige weken wonnen beide clubs alles. Door deze resultaten won Suryoye de 1e periode met 1 punt voorsprong op Columbia. Logisch dat bij de twee verenigingen werd uitgekeken naar het moment dat ze met elkaar de degens zouden kruisen.

 

Zondag 1 december 2019 was het dan eindelijk zover. Op Sportpark Wesselerbrink Midden ontving de koploper de nummer 2. In deze wedstrijd bleek inderdaad dat dit de 2 beste ploegen uit de 2e klasse J zijn. Columbia begon zonder spits Dylan de Bruin aan de wedstrijd. Hij moest op de bank plaatsnemen, omdat hij ’s morgens te laat was toen het elftal zich verzamelde voor de busreis naar Enschede. In de 1e helft waren de teams gelijkwaardig aan elkaar. Er waren over en weer wat kansjes, maar tot scoren kwamen de beide elftallen niet. Met een dubbelblanke stand ging dan ook de rust in.

Opnieuw thuiszege voor Columbia: 3-0

Ook in de 5e thuiswedstrijd van de competitie bleef Columbia ongeslagen, nu moest Bon Boys op Sportpark De Winkewijert een nederlaag accepteren. Toch hebben de mannen uit Haaksbergen een goede ploeg, maar ze waren deze zondag niet sterk genoeg om het de thuisclub lastig te maken. Bovendien werd de Columbia-verdediging voor de 4e achtereenvolgende keer niet gepasseerd (2x thuis competitie, 1x thuis beker en 1x uit competitie).

 

De wedstrijd begon direct na de aftrap met een minuut stilte in het kader van “Nee tegen racisme”. Daarna zagen de toeschouwers in de eerste 20 minuten een redelijk gelijk opgaande match. Stefan Derksen had een goede kopkans, maar ook de bezoekers werden gevaarlijk. De opnieuw uitstekende Leroy de Boer kon de bal echter met een goede redding uit zijn doel houden.

Volgende bekerronde na zege op Woezik

De eerste knock-out ronde van de beker had Columbia gekoppeld aan eerste klasser Woezik. Er waren veel overeenkomsten tussen beide verenigingen te bedenken: allebei op de 2e plaats in de competitie, allebei net de 1e periode gemist, allebei nog maar één nederlaag geleden. Alleen voor Woezik geldt dit in de 1e klasse, voor Columbia een klasse lager.

 

Het was voor de geelzwarten een goede test hoe ze het tegen een eersteklasser zouden doen. Maar het team is cum laude geslaagd. Dit was wel veruit de sterkste tegenstander die Columbia dit seizoen is tegengekomen. Toch wist de thuisclub er een gelijk opgaande strijd van te maken. In de 1e helft werd niet gescoord.