Columbia 1

Teamfoto

columbiafoto

 

Begeleiding

Rolf Derksen-BorderMaker-BorderMaker Gert Brouwer-BorderMaker-BorderMaker IMG 8570-400x534
Willem Mulderij Rolf Derksen Gert Brouwer Mar Verburgh
 Rob Weijland-BorderMaker-BorderMaker IMG 8567-400x533
Rob Weijland Hennie Brandenhorst   Anton Lindeman  

Spelers

Leroy de Boer-BorderMaker-BorderMaker Jorrit Brinkman-BorderMaker-BorderMaker noimage Boy Nuesink-BorderMaker-BorderMaker
Leroy de Boer Jorrit Brinkman Tim Veeneman Boy Nuesink
Erik Nammensma-BorderMaker-BorderMaker IMG 8526-400x532 noimage Stefan Derksen-BorderMaker-BorderMaker
Erik Nammensma Mischa Hendriksen Randell Lesilolo Stefan Derksen
Nick Danny Koorevaar-BorderMaker-BorderMaker Jop Dave
Nick van den Berg Danny Koorevaar Jop van der Linden Dave Oussouren
noimage Hüseyin Jesse Punt-BorderMaker-BorderMaker Charlie
Maikel Lange  Hüseyin Güveli Jesse Punt Charlie van der Hulst
noimage noimage bok noimage
Diego Klein Rick van Lohuizen Leon de Bok Dylan de Bruin

Nieuws

Winst voor Columbia in streekderby: 4-0

De streekderby tussen Columbia en Voorwaarts was voor het eerst sinds enkele jaren weer in ere hersteld. Voorheen in de 2e of 3e klasse waren de wedstrijden tussen de beide clubs altijd goed voor veel spanning en tevens veel publiek langs de lijn. Helaas moest nu de wedstrijd tegen de enige club, die nog een beetje uit de buurt van Apeldoorn komt in de 1e klasse E, vanwege coronamaatregelen zonder publiek worden gespeeld. Een gevoelige financiële aderlating voor de penningmeester. Voor de supporters was er in ieder geval de schrale troost van een livestream via YouTube. Zo kon men thuis vanaf de bank toch nog van de wedstrijd genieten.

Columbia gaat onderuit in Bemmel

Voor de derde wedstrijd in de 1e klasse E moest Columbia op bezoek bij Sportclub Bemmel. Zij hadden de voorgaande wedstrijden allebei gewonnen. Bovendien werd er aangetreden zonder de geblesseerde Jop van der Linden en Leon de Bok. Positief punt daarentegen was dat Maikel Lange weer beschikbaar was na zijn blessure.

 

Columbia begon de wedstrijd uitstekend. Al na 3 minuten lag de bal in het Bemmelse net. Maikel Lange nam een vrije schop vanaf rechts en de bal werd bij de tweede paal ingeschoten door Mischa Hendriksen (0-1). Net voor het kwartier krijgt Maikel Lange een goede kans de score verder uit te breiden, maar zijn lage schuiver gaat rakelings rechts langs de paal. Hierna komt Bemmel een paar keer gevaarlijk door. Dit leidt in de 17e minuut tot de gelijkmaker toen bij een rommelige situatie voor het doel de bal niet werd weggewerkt, maar door Sidar Ozcelik kon worden ingeschoten.

Eerste punt in de eerste klasse

De eerste uitwedstrijd van het seizoen bracht Columbia naar Arnhem. Daar wachtte de wedstrijd tegen MASV, eveneens gepromoveerd. Zo stonden de koplopers van de afgelopen competitie, MASV in de 2e klasse I en Columbia in de 2e klasse J, tegenover elkaar.

 

De thuisclub begon onstuimig en aanval na aanval rolde op het Columbia-doel af. Al na 4 minuten lag de bal achter Leroy de Boer in het net. Yancey Baars rondde een snelle aanval af met de openingstreffer (1-0). De Apeldoorners leken een zware middag tegemoet te gaan en mochten van geluk spreken dat er nog enkele fraaie kansen door MASV om zeep werden geholpen. Tot overmaat van ramp bleek Jop van der Linden, die wel weer in de basis begon, na zijn uitvallen van vorige week, toch weer last te krijgen van zijn blessure en moest hij al na ruim een kwartier uitvallen. Langzaam maar zeker was het overwicht van de Arnhemmers een beetje geluwd en kwam Columbia beter in zijn spel. In de 21e minuut leverde Charlie van der Hulst vanaf links een prima voorzet af, die door Huseyin Güveli tot doelpunt werd bevorderd: 1-1. Columbia liet de bal beter rondgaan en kreeg enkele kansen, o.a. voor Huseyin Güveli en Melvin Bresser, die geen doel troffen. Met een gelijke stand werd de rust bereikt.

Nederlaag Columbia bij terugkeer 1e klasse

De vorige keer dat Columbia in de 1e klasse uitkwam, was in het seizoen 1991-1992. Vele jaren later dus de rentree van de geelzwarten op dit niveau en de verwachtingen waren, na het geweldige vorige seizoen en de goede start in het nieuwe seizoen in de beker, hoog gespannen. SV Dalfsen, de afgelopen jaren in district Noord ingedeeld, kwam als eerste tegenstander op bezoek op Sportpark De Winkewijert.

 

In een lekker zonnetje begonnen de teams aan het seizoen. De thuisclub ging zoals gebruikelijk, direct in de aanval, maar Dalfsen was geenszins van plan zich terug op eigen helft te laten duwen en kwam, zo gauw het maar even mogelijk was, naar voren. Zo ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd, waarin beide elftallen elkaar in evenwicht hielden. Na ruim een kwartier viel het eerste doelpunt. Dalfsen zette een uitstekende aanval op, de bal werd voorgezet en doeltreffend ingeschoten door spits Jeroen Kamphuis (0-1 17e minuut). Het bleef in het verdere verloop van de 1e helft leuk op en neer gaan met kansen voor beide doelen. In de 40e minuut kwam Randall Diks op langs de lijn en leverde een prima voorzet af die door Jesse Punt helaas net voorlangs werd gekopt. Zo brak de rust aan met een 0-1 stand.

Columbia bereikt volgende bekerronde

De eerste stap is gezet om het bekeravontuur ook dit seizoen weer lang te laten duren. Columbia werd vorig seizoen niet uitgeschakeld in de beker, maar kon slechts door de corona-stop een halt worden toegeroepen. Nu is in ieder geval de groepsfase goed doorstaan met drie overwinningen. De volgende bekerronde in het weekeinde van 14 en 15 november a.s. is hiermee bereikt. Eén van de leuke dingen van de beker is, dat je eens ergens komt, waar je als club nog nooit bent geweest. De derde poulewedstrijd bracht Columbia naar Den Ham, een zaterdag tweedeklasser, ver weg in het noordoosten van Overijssel.

 

De thuisclub kon nog de volgende ronde bereiken, maar was dan afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd NEO-Dedemsvaart, die pas een dag later zou worden gespeeld. Columbia liet het echter op Sportpark De Rohorst in Den Ham niet zo ver komen en deed zijn sportieve plicht.

Columbia wint ook van Dedemsvaart: 0-5

De tweede wedstrijd in de bekerpoule is ook door Columbia gewonnen. Op bezoek bij Dedemsvaart werd uiteindelijk duidelijk afstand genomen van de thuisclub en kon met een overwinning van maar liefst 0-5 de thuisreis worden aanvaard.

 

Dedemsvaart, een tweedeklasser, speelt al enkele jaren, net als vele clubs uit de omgeving, in district Noord. Vorige week hadden zij al een 5-0 nederlaag te slikken gekregen bij zaterdagtweedeklasser Den Ham. Van Columbia als eersteklasser mocht verwacht worden hier een goed resultaat neer te zetten. Toch was het krachtsverschil in de 1e helft niet zo groot.

 

Beide teams kregen enkele goede kansen, die echter gemist werden. Zo kregen Dylan de Bruin en Huseyin Güveli al in de eerste 5 minuten mogelijkheden, die over het doel werden geschoten. De thuisclub stelde hier ook enkele kansen tegenover. In de 28e minuut werd Columbia opnieuw gevaarlijk via aanvoerder Danny Koorevaar, die een vrije trap vanuit de linker hoek van het veld rakelings voorlangs zag gaan, helaas werd de bal door niemand geraakt.

Eerste overwinning in de beker 2020-2021

Columbia is in de bekerpoule ingedeeld bij NEO, Dedemsvaart en Den Ham. De eerste wedstrijd was thuis op De Winkewijert tegen NEO, een bekende van vorig seizoen uit de 2e klasse J. Beide ploegen troffen elkaar toen door het afgebroken seizoen slechts 1 keer: in Borne. Columbia behaalde in deze wedstrijd een 0-3 overwinning, maar het verschil was niet zo groot, als de uitslag doet vermoeden. NEO maakte een uitstekende indruk, maar verzuimde toen alleen te scoren, dit ging Columbia iets gemakkelijker af.

TC Nieuws (1e selectie)

Melvin is de laatste speler die de selectie completeert voor aankomend seizoen. Hij is 32 jaar en speelde voor AGOVV (profs en amateurs), SDC Putten, WHC en CSV Apeldoorn. De posities die hij kan bezetten zijn veelzijdig nl rechtsback/centraal en het gehele middenveld.

 

Melvin stopte in 2019 na 6 seizoenen bij CSV Apeldoorn, maar had toch weer zin om op het hoogste niveau in Apeldoorn te voetballen.

TC NIEUWS (1e selectie)

MAIKEL LANGE BLIJFT BIJ COLUMBIA

Het was al enige tijd bekend, maar we zijn heel blij te melden dat Maikel Lange ook volgend seizoen te bewonderen is op de Winkewijert.

Maikel zou zijn carrière voortzetten bij VVOG uit Harderwijk, maar heeft ivm privéomstandigheden en het feit dat hij het zeer goed naar de zin heeft bij onze club besloten om ook volgend seizoen in de kleuren GEEL-ZWART te voetballen.

 

Het mag duidelijk zijn dat wij daar heel blij en content mee zijn. We hopen dat hij, net als afgelopen seizoen, zijn voeten weer zal laten spreken en belangrijk is voor onze selectie!!