Al weer meer dan twee weken geleden: 11 juni 2017. Columbia bestond 98 jaar!!

wasmachinesTijdens de bijeenkomst naar aanleiding van het 95-jarig bestaan is afgesproken dat er tot aan het 100-jarig bestaan van onze mooie vereniging ieder jaar "iets" zou worden georganiseerd op de verjaardag van onze club.

 

Zo ook zondag 11 juni jl. De evenementencommissie had een paar activiteitjes op de rol staan. Eén uit de oude doos: het rad van fortuin. Jan van Veldhuizen was een waardige spelleider. De loten werden zeer snel verkocht, de prijzen vlogen over de toonbank. Het rad deed vervolgens het werk.

 

"Droogtrommelschieten". Een mooi woord voor scrabble. Leuke bezigheid. Tijdens het inschieten werd de binnenkant van de opening geraakt, de bal vloog vervolgens onder de overkapping, tegen de bril van Jan Buitenhuis, die vervolgens zijn chocolademelk van schrik over het shirt van Rob Beijer liet vloeien. We waren nog niet eens begonnen!!

Uiteindelijk voor het echie proberen de bal in de opening van de droogtrommel te schieten. De diverse trommels leverden diverse puntenaantallen op. Althans, die konden ze opleveren. Uiteindelijk werd de bal slechts twee keer in de "50" geschoten. Twee winnaars (de barrage duurde veel te lang; de organisatie heeft ingegrepen).

 

Bierpulschuiven: moeilijk precisie spelletje. Toch kregen nog enkele deelnemers het voor elkaar de pul precies in de toch wel kleine cirkel tot stilstand te laten komen. De bierpul van hout werd voor dit spelletje gebruikt. De glazen bierpul werd niet alleen gevuld bier. Er werden ook dames gesignaleerd met volledig gevulde pullen en wel met witte wijn!

 

De dag voor de verjaardag was de afsluiter van de jeugd. Hiervan stond nog een attractie bij de bestuurskamer. Deze werd gevuld met water en diverse bezoekers haalden toch nog gewild of ongewild een nat pak.

 

Een hele mooie afsluiting van een naar mijn mening druk en bewogen seizoen. Dank aan de evenementencommissie voor het organiseren. Was leuk. En dank aan de overige medewerkers, zoals de mensen achter de bar. De thuisblijvers hebben geen gelijk gehad. De aanwezigen wel! Ze zorgden voor een gezellige sfeer. Op naar volgend seizoen.

 

Een deelnemer/aanwezige