Columbia en TVC'28 moeten op herhaling

Foto Sandra van Dam via FacebookEindelijk kon Columbia eens weer in actie komen in een thuiswedstrijd. Er scheen een flauw zonnetje op De Winkewijert, waar het veld goed bespeelbaar was. De snijdende oostenwind maakte het voor de toeschouwers toch bitterkoud. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Cees Lindeman. In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar weinig toe. Door allebei op de lat te schieten hielden ze zelfs daarin elkaar in evenwicht. Toen brak de 40e minuut aan. TVC zette een aanval over rechts op en de TVC-aanvaller kwam in het strafschopgebied in frontale aanvaring met de uitlopende Columbia-doelman Leroy de Boer. Beiden bleven geblesseerd liggen. De scheidsrechter zag hier een penalty in en trok tevens de rode kaart voor Leroy. In de nieuwe regelgeving hierover staat dat een dubbele straf (rood + penalty) niet meer nodig is en dat kan worden volstaan met geel. Dit was dus een ernstige tegenslag voor de geelzwarten. Nadat beide spelers waren opgelapt en reservekeeper Jorrit Brinkman in het veld was gekomen voor spits Berry de Jong, kon de strafschop genomen worden. Deze werd fantastisch gestopt door Jorrit, maar toch kon de rebound benut worden door de toegesnelde Okke Schepers. De 0-1 stand werd tevens de ruststand.

 

Nadat het publiek het warme clubhuis werd had verruild voor een kil plaatsje langs de lijn, kon de 2e helft beginnen. Langer dan 8 minuten duurde dit echter in eerste instantie niet. Een TVC-speler uitte zich racistisch tegen Columbiaan Maxime Koutamey, hier werd echter niets mee gedaan door de scheidsrechter, die vlakbij stond. Het pleit voor de begeleiding van TVC dat de betreffende speler direct naar de kant werd gehaald voor een wissel. Maar eigenlijk had de scheidsrechter hier eerder moeten ingrijpen. Het enige wat hij deed was het veld verlaten om een afkoelingsperiode te houden. Gezien de weersomstandigheden kunnen we misschien beter spreken van een opwarmperiode. Na ruim 10 minuten kwam iedereen weer op het veld en werd er doorgespeeld. Over en weer ontstonden er wat kansen, maar er was van beide kanten ook veel irritatie over de waarnemingen van de leidsman. Na ruim 20 minuten werd er andermaal onderbroken en de scheidsrechter ging opnieuw van het veld. Naar later zou blijken, nu definitief. Met nog 22 minuten op de stopwatch, werd de wedstrijd door de arbiter gestaakt. Wanneer het restant zal worden uitgespeeld zal later door de KNVB worden bepaald. Al met al een troosteloze, ijskoude middag zonder enige voldoening.

 

Voor de 2e keer dit seizoen is er een thuiswedstrijd van Columbia tussentijds afgebroken. In november tegen Bon Boys was een blessure van de scheidsrechter de oorzaak. Het stond toen op het moment van staken ook 0-1. Columbia slaagde er toen in om de achterstand om te buigen in een 2-1 zege toen de wedstrijd later uitgespeeld werd.

 

Volgende week zondag 25 maart speelt Columbia een uitwedstrijd tegen SV Epe op Sportpark De Wachtelenberg. De aanvang is om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Leon Roufs (65. Joey Koopman), Boy Nuesink, Danny Koorevaar, Stefan Derksen, Ömer Dogan, Roger Oonk, Damian Echter, Justin van Duren (65. Alwin van Duren), Berry de Jong (40. Jorrit Brinkman), Maxime Koutamey.