Waar doen we het voor?

Mooie nieuwe tenues aanschaffen, een nieuw trainingsveld aanleggen, het clubhuis opknappen voor een gezellige derde helft etc. Waar doen we dat voor? Juist: om ons geliefde spelletje voetbal te kunnen spelen en na de inspanning te kunnen genieten van een biertje of een broodje bal.

 

En om dat spelletje te kunnen blijven spelen, hebben we nieuwe aanwas nodig bij de jeugd en moeten we er voor zorgen dat ook de seniorleden blijven voetballen. Maar om te kunnen blijven voetballen hebben we ook mensen nodig die wedstrijden begeleiden en zonodig door middel van een fluitje de wedstrijd kunnen stil leggen. Dergelijke mensen heten scheidsrechters! Wat een belangrijke functie. Zonder scheids geen wedstrijd!

 

We hebben bij Columbia een groot tekort aan scheidsrechters. We kunnen uiteraard mensen gebruiken om bardienst te draaien: belangrijk voor onze inkomsten en gezelligheid in ons fantastische clubhuis.

We hebben mensen nodig die af en toe terreindienst willen draaien en er onder andere voor zorgen dat zowel spelers als scheidsrechter in de rust een bakje thee krijgen (of een bekertje ranja bij de jongste jeugd). Ook hier komt hij weer terug: de scheidsrechter. Zonder scheids geen wedstrijd, geen terreindienst nodig.......

 

En als we dan een scheidsrechter hebben, moeten we er zuinig mee omgaan. Wees blij dat iemand jouw wedstrijd wil fluiten. Wees blij dat iemand de wedstrijd van jouw zoon of dochter wil fluiten. Wees blij dat iemand de wedstrijd van jouw kleinzoon of kleindochter wil fluiten. Iedereen maakt fouten; zo ook de scheidsrechter. En zeker als de scheidsrechter dit slechts enkele malen per seizoen doet.

 

Columbia is in beweging. Zie het clubhuis, de sponsoring op de shirts, het nieuwe trainingsveld etc. Maar Columbia moet ook in beweging komen als het gaat om scheidsrechters!! Wellicht kunnen spelers van de eerste selectie een voorbeeld geven. Fluit een keer een wedstrijd. Maar zeker ook anderen. Leden, vaders etc. Pak af en toe de fluit. En wanneer dat gebeurt, ondersteun als toeschouwer de scheids. Ook hier moet Columbia in beweging komen. Want waar doen we het ook alweer voor?

aadvdkaart