En?

En? Al naar de nieuwe shirts van ons eerste elftal gekeken? Met andere woorden: al een wedstrijd gezien? Na de overwinning tegen Robur volgde de wedstrijd tegen AGOVV. Deze wedstrijd werd gelukkig bij daglicht gespeeld. Tenue zag er mooi uit; nu werd ook duidelijk dat er naast de bekende sponsors ook nieuwe sponsors op de shirts van het eerste zijn verschenen. Er zijn dus weer nieuwe sponsors binnengehaald; goed teken. Ook dit onderdeel binnen Columbia is in beweging.

 

Mooi dat Columbia tegen AGOVV op het hoofdveld van CSV werd gespeeld. Dit kunstgrasveld is duidelijk van betere kwaliteit dan de andere velden. AGOVV voetbalt vaker op kunstgras en kwam dus ook snel op 0-1. De blauwen waren direct daarna dicht bij 0-2. Die tweede treffer kwam er echter niet. Columbia nam het heft in handen en speelde na een moeizaam begin een prima wedstrijd. Eindstand 3-1. Dezelfde avond naar de volgende ronde tegen Orderbos. Een veel mindere wedstrijd. Uiteindelijk werd er gewonnen na het nemen van strafschoppen. Held van de avond was Jorrit Brinkman. Hij stopte twee strafschoppen en daardoor behaalde Columbia net als vorig jaar de finale van de Apeldoorn Cup. De finale van afgelopen zaterdag had dezelfde uitkomst als vorig jaar. CSV Apeldoorn wint de Cup; ditmaal na een overwinning van 4-0.

 

Nou hoor je verschillende geluiden over de huidige opzet van het toernooi. Waarom wederom bij CSV? Kan het toernooi niet rouleren? Dus ieder jaar een andere vereniging die dit organiseert; althans de clubs die dit willen. Kan het toernooi niet over meerdere dagen verspreid worden? Waarom zijn we dit keer zo vroeg begonnen? Seizoen begint pas eind september..... Na twee keer trainen al zoveel wedstrijden achter elkaar. Is dat wel goed? Daarnaast laait de discussie over kunstgras op. Het hoofdveld van CSV, oké. Maar die andere velden...... Jammer dat teams net voorafgaand aan het toernooi of zelfs tijdens het toernooi aangeven niet (meer) te kunnen deelnemen. Al met al toch goed om dit toernooi goed te evalueren. Een mooie klus voor de organiserende commissie/federatie, lijkt me.

 

Tot slot: vanaf nu richten we ons op een aantal oefenwedstrijden en bekerwedstrijden. Ook het tweede elftal en enkele elftallen van de jeugd zijn aan de voorbereiding begonnen. De rest volgt. Het begint weer te lopen; we beginnen weer te voetballen. En bij Columbia gebeurt dat gelukkig op echt gras. Gelukkig, toch?

aadvdkaart