Het bizarre (voetbal) jaar 2020 is bijna voorbij…

gelukkig2021Zoals elk jaar wordt er in deze periode teruggeblikt op het afgelopen jaar. En voor iedereen zal dat dit jaar andere herinneringen oproepen dan in andere jaren. Een jaar geleden hoorden we de eerste berichten over Covid-19 uit China. “Ver van mijn bed” en “het zal hier wel niet zo’n vaart lopen” dachten de meesten. Helaas liep het allemaal anders.

 

Na 2 geweldige bekerwedstrijden waarbij clubs uit de hoofdklasse werden verslagen, een geslaagde derby tegen WSV en een periodekampioenschap werd de competitie stilgelegd. Al snel kwam het bericht dat de competities niet zouden worden hervat en dat elke club het komende seizoen in dezelfde competitie zou uitkomen. Voor ons 1e elftal een enorme domper, want het was al niet meer de vraag of ze kampioen zouden worden, maar wanneer. Wij waren al op de hoogte van het feit dat in 1E minstens 2 plekken zouden vrijkomen omdat 2 verenigingen uit die competitie de overstap naar de zaterdag zouden maken. Er werd dan ook direct een verzoek bij de KNVB ingediend om ons 1e elftal toch te laten promoveren. Toen de KNVB met het bericht naar buiten kwam dat er bij de indeling van de competities voor 2020/2021 de vrijgekomen plekken zouden worden opgevuld en verenigingen hiervoor een verzoek tot promotie konden indienen, groeide bij Columbia de hoop dat dit zou gaan lukken.

Op dinsdag 26 mei kwam dan het bevrijdende telefoontje. De start van de competitie verliep wat stroef maar in de 4e wedstrijd, die zonder publiek moest worden gespeeld, maar die thuis voor de buis gevolgd kon worden, liet Columbia zien dat het terecht was gepromoveerd. Helaas werd enkele dagen later de competitie weer stilgelegd en wachten we nog steeds op de herstart.

 

Ondanks dat er in 2020 weinig werd gevoetbald, was de saamhorigheid binnen de vereniging weer als vanouds. Tot 2 maal toe werd de voorraad van het clubhuis aan de leden verkocht en waren we daarbij snel van alle producten af. De online Bingo eind augustus was een groot succes en werd door veel leden en niet-leden live gevolgd. De organisatie had het voor elkaar gekregen dat er mooie prijzen waren te winnen welke allemaal waren gesponsord. Hierdoor bedroeg de opbrengst maar liefst ruim € 5000. Dank daarvoor aan alle vrijwilligers en natuurlijk ook aan iedereen die loten heeft gekocht.

 

Ondanks dat er weinig werd gevoetbald werd er door de vrijwilligers weer veel werk verricht. De grasmat lag er in de wedstrijd tegen Voorwaarts, ondanks de vele regenbuien de dagen voorafgaand aan de wedstrijd, uitstekend bij. Complimenten en dank aan de vrijwilligers van de accommodatiecommissie die gewoon door zijn gegaan met hun werkzaamheden.

 

De vrijwilligers van de jeugdafdeling hadden de nodige uitdagingen. Niet trainen, wel trainen, wel wedstrijden, geen wedstrijden, na elke persconferentie veranderde er meestal wel iets. Het werd door de inzet van trainers, begeleiders en andere commissieleden allemaal in goede banen geleid. Daarnaast presteerde de jeugdcommissie het om zelfs voor onze jongste leden Corona-proof toch Sinterklaas te kunnen vieren met echte Columbia Pieten. Ook hiervoor onze dank.

 

Helaas ontvielen ons in 2020 meerdere Columbianen en oud-Columbianen. We moesten op een andere manier afscheid nemen dan we normaal gesproken zouden kunnen doen. Indrukwekkend was de erehaag die tot 2 maal toe gevormd werd voor de ingang van ons terrein.

 

Laten we hopen dat we snel in 2021 weer bij elkaar mogen komen op onze mooie club. We hebben nogal wat in te halen. Zodra het kan zullen we alsnog stilstaan bij o.a. de promotie van het 1e elftal en de huldiging van de jubilarissen. Daarnaast zullen we voor 1 april een ALV organiseren. Wij hopen dit in het clubhuis te kunnen doen. Indien dit niet mogelijk is zullen we een online versie organiseren. We houden jullie hiervan op de hoogte.

 

Voor nu wens ik iedereen een gezond en sportief 2021 toe.

 

Namens het bestuur,

Jeff Pleket