Columbia 2 verliest nipt van Schalkhaar 2

verslag2eZondag 11 oktober stond voor Columbia 2 de tweede competitiewedstrijd op het programma. Een uitwedstrijd tegen Schalkaar 2. De wedstrijd van vorige week tegen Robur et Velocitas 2 werd afgelast door het coronavirus bij Robur. Het was daardoor al even geleden dat Columbia een wedstrijd heeft gespeeld. Zondag 20 september was Voorwaarts T 2 de tegenstander in de eerste competitiewedstrijd. Er werd met 6-0 verloren in een wedstrijd die vervelend eindigde voor Columbia.

Keeper Mike Koldenhof werd in de tweede helft snoei hard geraakt door een speler van Voorwaarts, waardoor er een hele vervelende situatie ontstond op Sportpark De Laene. De Stentor heeft er zelfs een stuk over geschreven in de Krant.

Terug te lezen via onderstaande link: https://www.destentor.nl/amateurvoetbal/mike-koldenhof-is-zijn-teamgenoten-erg-dankbaar~a639ddd4/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web&fbclid=IwAR3lLZR_j0ueFbzaFZb22LluU8bhIR9s3he9iZAc0fN2vqXF6y-X7zCUI7o

Gelukkig gaat het goed met Mike en we hopen hem snel weer onder de lat te zien. 

 

Op een leeg Sportpark De Horsterhoek in Schalkhaar werd er afgelopen zondag om 10.30 uur afgetrapt. Schalhaar 2 is één van de titel kandidaten in de 1e klasse – A. Deze ploeg was nog ongeslagen en ze hadden al een aantal mooie overwinningen geboekt. De wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op. Beide teams kregen een goede mogelijkheid om de scoren te openen. Aan de kant van Columbia kreeg Jordy W. de bal één op één voor de keeper. Helaas wist hij de bal niet in het net te schieten. Ook Schalkhaar kreeg een goede kans, maar Bjorn wist knap redding te brengen. De ruststand was daardoor 0-0.

 

In de tweede helft kwam Columbia steeds meer onder druk te staan en dit resulteerde in een aantal goede kansen voor Schalkhaar. Toch duurde het tot de 70min voordat de 1-0 op het scorebord stond. Bjorn wist de bal niet te klemmen en de speler van Schalkhaar kon gemakkelijk inschieten. Niet veel later werd het ook 2-0. Wedstrijd gespeeld zou je denken. Toch kreeg Columbia een uitstekende mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. De goed leidende scheidsrechter gaf Columbia een strafschop, helaas wist Jesse P. niet te scoren. Eindstand 2-0.

 

Een terechte nederlaag, maar wel een wedstrijd waarop verder gebouwd kan worden. Vergeleken met de wedstrijd tegen Voorwaart T. veel beter. De ploeg stond goed en er werd genoeg arbeid geleverd.

 

De volgende wedstrijd staat gepland op donderdagavond 22 oktober om 19:30. De inhaalwedstrijd thuis tegen Robur et Velocitas 2 staat dan op het programma. Hopelijk ondanks nieuwe verwachte maatregelen kan deze wedstrijd gewoon doorgaan.

 

Opstelling: Bjorn van der Hoop, Erik Nammensma, Joost Dallinga (Nick Freek), Jordy Keijzer, Jesse Veldhoen, Jovanny van Zanten, Rik van Veldhuizen (Lars Tabbers), Léon Roufs, Niels Romeyn (Jesse Punt), Jordy Weijland, Tom Jansen.

 

Stand (1e klasse – A):
1. Schalkhaar 3-9 +8
2. Grol 2 3-7 +7
3. Voorwaarts T 2 4-7 +8
9. W.V.V. ’34 2 2-0 -5
10. Robur et Velocitas 2-0 -6
11. Columbia 2 2-0 -8

 

Topscores (competitie + beker):
1. Jovanny van Zanten: 2 Joost Dallinga: 2
2. Léon Roufs: 1 Rik van Veldhuizen: 1 Tom Jansen: 1