TC Nieuws (Jeugd)

Jop van der Linden gaat jeugd van Columbia trainen

joptrainer

We zijn blij mee te kunnen delen dat Jop volgend seizoen deel uitmaakt van de trainersstaf van onze jeugdafdeling.

 

Jop startte in de jeugd van Columbia en werd al op jonge leeftijd opgenomen in de jeugdopleiding van Vitesse. In 2009 maakte hij zijn profdebuut.

Via Helmond Sport kwam hij bij Go Ahead Eagles, waarmee hij promoveerde naar Eredivisie. Daar viel hij op en werd door AZ Alkmaar voor 4 jaar gecontracteerd. In die periode heeft hij ook Europees voetbal gespeeld. Na 1 seizoen bij Willem II in Tilburg kreeg hij een aanbod om voor Sydney FC in Australië te spelen. Daar sloot hij zijn profcarrière af vanwege een heupblessure. Jop is tot zijn 29e jaar profvoetballer geweest. Gezien zijn ‘liefde’ voor Columbia speelt hij sinds afgelopen seizoen verdienstelijk in ons 1e elftal.

 

Jop is altijd geïnteresseerd geweest in het trainersvak en wil graag iets voor de jeugd van Columbia betekenen. Hij zal zich voornamelijk bezig gaan houden met het verbeteren van de techniek, maar ook andere aspecten die belangrijk zijn in/bij het voetbal.

 

Vanaf aug/sept zal Jop de jeugd in (kleine) groepen onder handen nemen. De trainingen worden gegeven naast de reguliere trainingen van het elftal en dienen om het niveau van de jeugd en individuele speler omhoog te brengen. Incidenteel kan ook een training worden gegeven voor compleet pupillenelftal.

 

Eén van de doelstellingen van de TC is om de jeugd van Columbia (op termijn) aan te laten sluiten bij de 1e selectie. Alle kennis en ervaringen van Jop als profvoetballer kunnen daartoe bijdragen.

 

Ruben Bar zal vanuit de TC eea coördineren.