22 april 2019: een gitzwarte dag in de geschiedenis van Columbia

Vandaag precies een jaar geleden leed onze vereniging de grootste nederlaag ooit. Bij een tragisch verkeersongeluk op de A1 bij Deventer kwamen 1e elftalspelers Damian Echter en Ömer Dogan om het leven, samen met hun vrienden Brandon Leatemia en Jeroen van Beek. Ook Brandon en Jeroen waren regelmatig op de Winkewijert te vinden om hun vrienden Damian, Ömer en Roger aan te moedigen.

 

Het nieuws kwam hard aan binnen onze vereniging en direct was daar weer de saamhorigheid. Het was nog geen jaar geleden dat we afscheid hadden moeten nemen van O19-speler Lars Mulderij. We konden nauwelijks bevatten dat we dit weer moesten meemaken.

 

De bijeenkomst in het clubhuis, de afscheidsdiensten van Ömer en Damian. Het maakte op een ieder van ons diepe indruk. We waren er voor elkaar, we steunden en troosten elkaar. De moeilijke eerste wedstrijd met de indrukwekkende minuut stilte en het vuurwerk in de 8e en 10e minuut. De alleszeggende foto de volgende ochtend op de voorpagina van de Stentor.

krantknipsel

Vanochtend legde secretaris Belinda Kerkhove namens de club bloemen op de gedenkplek in het Matenpark.

bloemen

Wij wensen familie, vrienden en alle overige bekenden van Damian, Ömer, Brandon en Jeroen veel sterkte vandaag. Wij zullen hen nooit vergeten.

Bestuur en leden

A.V.V. Columbia