Abrupt einde aan een mooi seizoen

zorgcolWaar velen al een paar weken rekening mee hielden, gebeurde dinsdagavond 31 maart: de KNVB besloot om alle competities in het amateurvoetbal niet te hervatten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de volleybalbond besloot de KNVB ook dat er dit jaar geen kampioenen en degradanten zullen zijn. Een aantal teams zullen opgelucht ademhalen, maar bij Columbia heerst vooral teleurstelling.

 

Natuurlijk valt die teleurstelling in het niet bij het leed wat het Coronavirus al heeft aangericht en de komende weken verder zal aanrichten. Het mislopen van een kampioenschap is niet te vergelijken met het verlies van een dierbare of het kwijtraken van je baan of eigen bedrijf. Vorige week hoorden we de mooie omschrijving dat ‘voetbal slechts de meest belangrijke bijzaak in het leven is’. Een bijzaak waar velen plezier aan beleven.

 

Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal uitgekeken naar het moment dat ons 1e elftal de kampioenswedstrijd zou spelen. Kampioen in de 2e klasse en promotie naar de 1e klasse. Het was al lang geleden. Laten we ook het succes in het bekertoernooi niet vergeten. Nog 2 overwinningen en Columbia zou zich plaatsen voor de voorronde van het ‘grote’ bekertoernooi. Helaas mag dit allemaal niet doorgaan. Vooral zuur voor spelers en begeleiders die hier hard voor gewerkt hebben. Het 3e jaar op rij dat het seizoen een bizar einde kent.

 

Maar laten we de mooie momenten van dit seizoen niet vergeten. Ruim 1000 man langs de lijn bij de derby tegen WSV. Een mooie 4-0 overwinning en een gezellig feest na afloop in het clubhuis. De mooie overwinningen op clubs uit de Hoofdklasse in het bekertoernooi. Ruime overwinningen bij thuiswedstrijden en met vlagen fantastisch voetbal waarbij het publiek soms letterlijk op de banken stond. De reacties gisteravond op Social Media waren veelzeggend. Steunbetuiging op Twitter van competitiegenoot NEO. Teleurgestelde spelers en supporters op Facebook. Maar er heerst vooral begrip over het definitief stopzetten van de competitie en wellicht bij een aantal onbegrip over het besluit van de KNVB om geen kampioenen aan te wijzen. Voor ons is Columbia, zonder twijfel, de kampioen van 2J. Uiteraard geldt dit ook voor de andere teams die bovenaan stonden en afstevenden op een kampioenschap.

 

Namens het bestuur wil ik iedereen bedanken voor zijn inzet en betrokkenheid bij onze club tijdens dit seizoen. Ook wij vinden het jammer dat dit zo ten einde moest komen. Gezondheid staat voorop. Wellicht dat er in juni weer activiteiten mogen plaatsvinden, we zullen jullie daarover dan informeren. De ALV en andere vaste evenementen dienen nog gepland te worden.

 

Voor nu blijf gezond en zorg goed voor jezelf en elkaar!

 

Namens het bestuur

Jeff Pleket

Waarnemend voorzitter