Columbia 2 verslaat Robur et Velocitas 2 (5-2)

verslag2eVandaag 8 september stond voor Columbia 2 de tweede bekerwedstrijd op het programma. Tegenstander ditmaal Robur et Velocitas 2. Op papier een echte test, want ook Robur gaat in de competitie 1e klasse spelen. Op De Winkewijert werd er op het mooie hoofdveld om 10.30 uur afgetrapt.

 

Robur kwam goed uit de startblokken. Al na ongeveer 5 minuten lag de bal al in het doel van Columbia. De fysiek goede spits kwam goed voor zijn mannetje en schoot de bal feilloos binnen. Columbia had hier direct een antwoord op, want het duurde niet lang en de 1-1 stond al op het scorebord. Léon de doelpuntenmaker! De wedstrijd ging verder in een gelijk op gaand duel. Opnieuw scoorde beide teams snel achter elkaar. Robur kwam weer op voorsprong. Jorrit werkte de bal niet op tijd weg, waardoor de tegenstander gemakkelijk de bal in het doel kon werken. De voorsprong was wederom van korte duur. Nick scoorde de 2-2 voor Columbia. Dit was ook de ruststand.

 

Na rust kreeg Robur een strafschop. De bal werd volgens de scheidsrechter op de hand van Mischa geschoten. Gelukkig heeft Columbia een goede keeper met Jorrit. Hij hield de bal prima uit het doel. Dit was eigenlijk de enige kans die Robur in de tweede helft heeft gehad. Columbia de betere partij en de scoren werd uitgebreid tot 5-2. Léon en Nick maakte hun 2e doelpunt van de wedstrijd. De laatste goal was een prachtig uitgespeelde aanval. Eindstand 5-2.

 

Volgende week de laatste bekerwedstrijd van de poulefase. Opnieuw een thuiswedstrijd, tegenstander Victoria Boys 2. Bij een gelijkspel weet Columbia al zeker dat het naar de knock-out fase van de beker gaat. Aftrap 10.30 uur.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Jesse Veldhoen, Joost Dallinga, Mischa Hendriksen, Joey Vreedeveld, Rik van Veldhuizen, Jordy Weijland, Léon Roufs, Nick van den Berg, Folkert Tilma (Judson Eekman), Leroy Vreedeveld (Tom Jansen).
Scheidsrechter: G.A. Harmelink
Grensrechter: Kenny Gorsseling

 

Stand beker (Groep 2 – 02):
1. Columbia 2 2-6 +2
2. Victoria Boys 2 2-3 +2
3. Robur et Velocitas 2 2-3 -2
4. Albatross 2 2-0 -5

 

Topscores (beker + competitie):
1. Jordy Weijland: 2
1. Léon Roufs: 2
1. Nick van den Berg: 2
2. Joey Vreedeveld: 1