Een mooie start voor Columbia 2

In een nieuw gevormd team start Columbia 2 dit jaar met bijna een volledig nieuwe selectie. Veel spelers uit het oude 3e elftal maken de overstap naar het 2e. Onderleiding van Patrick van Amersvoort en Jan van Veldhuizen start een mooie jonge selectie aan een nieuw bekerseizoen en straks aan de competitie (1e klasse - B).

 

Vandaag 1 september stond de eerste bekerwedstrijd op het programma uit tegen Albatross 2. Meteen een mooi affiche om het seizoen mee te beginnen. Op het kustgrasveld van Sportpark Ugchelen werd er om 11:30 uur afgetrapt.

De wedstrijd begon voor beide team wat onwennig. Je kon duidelijk zien dat de teams nog niet helemaal op elkaar ingespeeld waren. Columbia wel de betere partij met een aantal kansen. Columbia kwam ook op voorsprong. De opgekomen verdediger Joey kon de bal gemakkelijk binnenschieten na een mooie voorzet van Nick. Ruststand 0-1.

 

Na rust Columbia duidelijk de betere partij. Veel kansen werden gecreëerd helaas niet afgemaakt. Jordy, Nick, Florian en Jesse kregen een goede kans op de scoren. Hierdoor bleef Albatross in de wedstrijd, alleen werd het doel weinig gevonden. Jordy besliste de wedstrijd door de 0-2 te maken. Dit was ook de eindstand.

 

Een prima start voor Columbia 2. Volgende week de volgende bekerwedstrijd. Dan een thuiswedstrijd op De Winkewijert tegen Robur et Velocitas 2. Aftrap 10:30 uur.

Foto’s van de wedstrijd (gemaakt door Sandra van Dam): https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2546177688772085&set=pcb.2546184938771360&type=3&theater

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Jesse Veldhoen, Joost Dallinga (Florian Gerritsen), Dave Oussoren, Joey Vreedeveld, Rik van Veldhuizen, Jordy Weijland, Folkert Tilma, Nick van den Berg, Tom Jansen, Leroy Vreedeveld (Timo Schiphorst).
Scheidsrechter: W.J. van Gerrevink
Grensrechter: Kenny Gorsseling
 
Stand beker (Groep 2 – 02):
1. Columbia 2 1-3 +2
2. Robur et Velocitas 2 0-0 +0
3. Victoria Boys 2 0-0 +0
4. Albatross 2 1-0 -2
 
Topscores (beker + competitie):
1. Jordy Weijland: 1
1. Joey Vreedeveld: 1