Columbia 2 verliest van Woezik 2

verslag2e kleinAfgelopen zondag stond de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. De heren van Columbia 2 mochten naar het land van Maas en Waal waar Woezik 2 hun tegenstander was. Voorbeschouwend wisten de mannen dat het een goede tegenstander zou zijn met veel jonge en goede spelers. Enigszins tegen de verwachting in kwamen de Apeldoorners op voorsprong en wisten dit tot aan de rust vast te houden. De wedstrijd eindigde uiteindelijk echter in 5-3 voor de gastheren.

 

Na het geweldige seizoen 2017 /2018 met als bekroning het kampioenschap in de 2de klasse B mag Columbia 2 zich dit jaar gaan presenteren in de 1ste klasse B voor reserveteams. De heren zijn ingedeeld in een competitie met hoofdzakelijk teams uit de regio Nijmegen en omstreken, dus de uit- wedstrijden zijn niet om de hoek. Enige uitzondering hierop is buurman Albatross, wiens tweede elftal vorig seizoen ook gepromoveerd is naar de 1ste klasse. Dit was toevalligerwijs ook de eerste tegenstander van dit seizoen. Op zondag 23 september werd deze derby gespeeld op de Winkewijert. Na 90 minuten spelen, flink wat strijd en maar liefst 10 doelpunten stond er 6-4 op het scorebord. De kop was eraf en de eerste drie punten van het seizoen zijn binnen voor Columbia.

 

Voor de tweede wedstrijd mochten de heren dus afreizen naar Wijchen waar ze het 2de elftal van Woezik zouden treffen. Een grote vereniging met maar liefst 76 teams waarvan het 1ste elftal uit komt in de 1ste klasse. De wedstrijd begon voortvarend voor Columbia want in de 17de minuut werd het 0-1 uit een door Alwin prima ingeschoten penalty. De thuisploeg bleef druk zetten maar dit resulteerde niet in echt grote kansen. Enigszins tegen de verwachting in scoorde Berry vervolgens in de 35ste minuut de 0-2. Lang konden de Columbianen hier niet van genieten want amper een minuut later werd het al 1-2. Ook Woezik had vervolgens weinig te juichen want de 1-3 lag binnen de minuut al weer aan de andere kant in het doel. Vlak voor rust kreeg Woezik nog een levensgrote kans met een vrije trap op de 16-meter lijn, maar deze ging naast. Opgelucht kon Columbia de kleedkamers in met een 1-3 voorsprong.

Woezik 2 - Columbia 2Na rust wilde Columbia de voorsprong verdedigen door compact te blijven spelen en de tegenstander geen ruimte te geven. De Wijchenaren hadden echter hele andere plannen en lieten zien dat ze technisch van betere kwaliteit waren deze zondagochtend dan de Apeldoorners. In ongeveer 20 minuten wisten de heren de score gelijk te trekken en even zag het er naar uit dat het een gelijkspel zou worden. In de 90ste minuut scoorde Woezik echter de 4-3 en niet lang daarna werd het zelfs nog 5-3. Helaas dus geen punten deze ochtend voor Columbia 2.

 

Op zondag 7 oktober mag Columbia 2 het opnieuw proberen. Dan spelen de mannen thuis tegen OBW 2 uit Zevenaar.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Léon Roufs, Sebastiaan Lindeman, Rick van Lohuizen, Nando de Graaf, Jerry Bilderbeek, Dennis Schoolderman, Michael Langenbach (78. Michel Wijngaards), Sander Hendriksen, Alwin van Duren (58. Tjerry Jansen), Berry de Jong.