Avond voor barmedewerkers / aftrap van het nieuwe seizoen

prutNet als vorig jaar heeft de barcommissie ook dit jaar aan de vooravond van een nieuw voetbalseizoen een avond georganiseerd voor de barmedewerkers. Deze vond dit keer plaats op vrijdag 7 september jl.

 

Ruim 20 medewerkers zijn op de uitnodiging ingegaan. De avond werd namens de barcommissie geopend door Sandra Nossent. In het kort werd toegelicht wat de bedoeling van de avond was. Eerst werden er filmpjes getoond over verantwoord alcoholgebruik. Hoe spreek je mensen aan en wanneer vraag je om bijvoorbeeld een ID-bewijs voor controle van de leeftijd. De filmpjes maakten duidelijk hoe je de boodschap kunt overbrengen wanneer je besluit geen alcohol aan iemand te schenken. Bedenk goed dat bij onverantwoord gebruik de vereniging een boete kan krijgen! Na deze informatie was er nog gelegenheid te leren werken met de kassa.

 

Daarna kwam het leukste gedeelte van de avond. Was het vorig jaar een cursus tappen; dit keer had Stef Beuker in samenspraak met de barcommissie gezorgd voor een paar wijntjes en een aantal speciale biersoorten: een kleine wijn- en bierproeverij. De diverse biertjes werden verschillend beoordeeld. Van "zeer lekker" tot "doe mij maar een gewoon biertje". Ook de wijn vond gretig aftrek.

 

Onder het genot van een speciaal biertje of een wijntje en een hapje (ook verzorgd door Stef) werd er nog even nagepraat. Wederom een geslaagde avond, net als vorig jaar. Barcommissie en Stef: bedankt! Goed geregeld.

 

Een deelnemer