Winst voor Columbia in streekderby: 4-0

juichenDe streekderby tussen Columbia en Voorwaarts was voor het eerst sinds enkele jaren weer in ere hersteld. Voorheen in de 2e of 3e klasse waren de wedstrijden tussen de beide clubs altijd goed voor veel spanning en tevens veel publiek langs de lijn. Helaas moest nu de wedstrijd tegen de enige club, die nog een beetje uit de buurt van Apeldoorn komt in de 1e klasse E, vanwege coronamaatregelen zonder publiek worden gespeeld. Een gevoelige financiële aderlating voor de penningmeester. Voor de supporters was er in ieder geval de schrale troost van een livestream via YouTube. Zo kon men thuis vanaf de bank toch nog van de wedstrijd genieten.

 

In de eerste helft was er echter niet zo veel plezier te beleven. De twee ploegen deden hun best, waren redelijk aan elkaar gewaagd, maar creëerden slechts enkele kleine kansjes aan beide kanten. De enige opwinding kwam vlak voor rust toen de thuisclub 2 keer gevaarlijk voor het doel van Voorwaarts-keeper Finke verscheen. De inzetten van Stefan Derksen en Dylan de Bruin troffen echter geen doel. Zo brak de rust aan met een dubbelblanke stand.

 

Na de thee bleek bij Columbia Melvin Bresser geblesseerd achter te zijn gebleven in de kleedkamer, Randall Diks was zijn vervanger. De geelzwarten kwamen gemotiveerd weer terug op het veld en hadden besloten het heft in handen te nemen. In de 47e minuut nam Jop van der Linden vanaf rechts op de punt van het strafschopgebied een vrije schop, die net naast ging. Na 51 minuten was het wel raak, toen Huseyin Güveli op links doorbrak en een voorzet afleverde die door Dylan de Bruin werd ingetikt: een echte spitsengoal (1-0). Columbia hield het overwicht vast en in de 58e minuut kwam de 2-0 op het bord. Een kopbal van Mischa Hendriksen werd nog weggewerkt, maar door Rick van Lohuizen opnieuw ingeschoten, deze bal werd achter de lijn gestopt. De goed vlaggende neutrale assistent wees naar het midden: doelpunt.

 

Voorwaarts probeerde iets terug te doen, maar werd niet echt gevaarlijk. De aanvallen van Columbia waren dat wel. Vooral toen Edilson Coelho (Eddy) inviel. Hij bezorgde met zijn getructe acties de Voorwaarts-defensie handenvol werk. In de 79e minuut leek Mischa Hendriksen met een kopstoot de derde geelzwarte treffer te maken, maar de goal werd geannuleerd door de scheidsrechter, die duwen had geconstateerd. Het was slechts uitstel van executie want na 85 minuten zette Stefan Derksen Maikel Lange in vrije positie voor de keeper en dit is aan de rechtsbuiten wel besteed: 3-0. Twee minuten lag zelfs de vierde treffer al in het net. Een lange bal vanuit de eigen helft werd door de snelle Eddy opgepikt en hij kon zo doorlopen naar het doel: 4-0. Hiermee deed hij waar hij al eerder dit seizoen in slaagde: scoren nadat hij was ingevallen. Hier bleef het bij op De Winkewijert: een meer dan verdiende overwinning voor Columbia. Na een matige eerste helft werd na rust het verschil duidelijk gemaakt en werd Voorwaarts nog verder in de zorgen gedrukt (0 punten na 4 duels). De geelzwarten daarentegen behaalden de eerste overwinning in dit seizoen en kunnen langzaam maar zeker weer naar boven kijken. Zij staan inmiddels op de 9e plaats met 4 punten uit 4 wedstrijden.

Foto's van de wedstrijd zijn gemaakt door Sandra van Dam

Samenvatting van de wedstrijd is hier te bekijken

 

Volgende week zondag 18 oktober is er een uitwedstrijd gepland bij BVC ’12 in Beek-Ubbergen. Helaas is ook bij deze wedstrijd geen publiek toegestaan.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Melvin Bresser (46. Randall Diks), Danny Koorevaar, Jop van der Linden, Mischa Hendriksen, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen (83. Charlie van der Hulst), Maikel Lange, Dylan de Bruin, Huseyin Güveli (78. Edilson Coelho