Columbia gaat onderuit in Bemmel

verslag1eVoor de derde wedstrijd in de 1e klasse E moest Columbia op bezoek bij Sportclub Bemmel. Zij hadden de voorgaande wedstrijden allebei gewonnen. Bovendien werd er aangetreden zonder de geblesseerde Jop van der Linden en Leon de Bok. Positief punt daarentegen was dat Maikel Lange weer beschikbaar was na zijn blessure.

 

Columbia begon de wedstrijd uitstekend. Al na 3 minuten lag de bal in het Bemmelse net. Maikel Lange nam een vrije schop vanaf rechts en de bal werd bij de tweede paal ingeschoten door Mischa Hendriksen (0-1). Net voor het kwartier krijgt Maikel Lange een goede kans de score verder uit te breiden, maar zijn lage schuiver gaat rakelings rechts langs de paal. Hierna komt Bemmel een paar keer gevaarlijk door. Dit leidt in de 17e minuut tot de gelijkmaker toen bij een rommelige situatie voor het doel de bal niet werd weggewerkt, maar door Sidar Ozcelik kon worden ingeschoten.

Columbia dacht aan buitenspel, maar de neutrale assistent vlagde niet en de scheidsrechter wuifde de protesten weg. Deze leidsman haalde zich, door een aantal voor Columbia ongelukkige beslissingen, de irritatie van de Apeldoorners op de hals. Hij floot bv. niet toen er een overtreding binnen de zestien op Huseyin Güveli werd gemaakt en was scheutig om geel te geven. Toen trainer Willem Mulderij in de 35e minuut in de ogen van de scheidsrechter iets te heftig protesteerde langs de lijn, kreeg hij de rode kaart en moest de wedstrijd achter de reclameborden verder bekijken. Afstand van een metertje terug, maar toch…… Door alle commotie was Columbia even achterin niet bij de les en kon Bemmel in de 37e minuut een voorsprong nemen. Een inzet werd door Leroy de Boer eerst nog verwerkt, maar kon daarna door Bas Disveld toch nog bij de paal worden ingeschoten (2-1). De geelzwarten herpakten zich hierna weer snel en maakten nog voor de rust de 2-2. Een schot vanuit het midden van Melvin Bresser trof doel.

 

Na de hervatting was Columbia in de eerste 20 minuten de betere ploeg. Een Apeldoorns doelpunt leek een kwestie van tijd. Een aantal goede kansen verdienden beter lot, zoals een vrije schop van Danny Koorevaar, een schot van Maikel Lange en een kopbal van Melvin Bresser. Maar de stand 2-2 bleef op het bord. Zoals zo vaak in het voetbal, wordt er dan tegen de verhouding in aan de andere kant wel gescoord. Een snelle counter van de thuisclub door het midden werd door Ricky Houterman, ondanks ver uitkomen van Leroy de Boer, die werd omspeeld, afgerond tot 3-2. In de 73e minuut moest aanvoerder Danny Koorevaar geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Rick van Lohuizen. Na 75 minuten opnieuw een tegenaanval van Bemmel, een voorzet van rechts en spits Ricky Houterman stond opnieuw op de goede plaats om de 4-2 aan te tekenen. In de 80e minuut viel zelfs de 5-2 door Max Roelofs. Zo eindigde een wedstrijd die een uur lang gelijk op ging en waarin Columbia bij een 2-2 stand meerdere kansen op een voorsprong had, toch in mineur.

 

Na afloop van de wedstrijd liet Maikel Lange bij Apeldoorn Sport weten positief en optimistisch te zijn over het vervolg van het seizoen. “We hebben een fantastisch team. We spelen nu in een andere competitie tegen andere tegenstanders. Ik ben er van overtuigd dat we beter kunnen. We gaan hier met zijn allen aan werken”.

 

Volgende week zondag 11 oktober speelt Columbia thuis tegen Voorwaarts Twello. Helaas is ook bij deze wedstrijd geen publiek toegestaan.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Danny Koorevaar (73. Rick van Lohuizen), Mischa Hendriksen, Charlie van der Hulst, Melvin Bresser, Boy Nuesink, Stefan Derksen, Maikel Lange (85. Edilson Coelho), Dylan de Bruin, Huseyin Güveli.