Eerste punt in de eerste klasse

verslag1eDe eerste uitwedstrijd van het seizoen bracht Columbia naar Arnhem. Daar wachtte de wedstrijd tegen MASV, eveneens gepromoveerd. Zo stonden de koplopers van de afgelopen competitie, MASV in de 2e klasse I en Columbia in de 2e klasse J, tegenover elkaar.

 

De thuisclub begon onstuimig en aanval na aanval rolde op het Columbia-doel af. Al na 4 minuten lag de bal achter Leroy de Boer in het net. Yancey Baars rondde een snelle aanval af met de openingstreffer (1-0). De Apeldoorners leken een zware middag tegemoet te gaan en mochten van geluk spreken dat er nog enkele fraaie kansen door MASV om zeep werden geholpen. Tot overmaat van ramp bleek Jop van der Linden, die wel weer in de basis begon, na zijn uitvallen van vorige week, toch weer last te krijgen van zijn blessure en moest hij al na ruim een kwartier uitvallen. Langzaam maar zeker was het overwicht van de Arnhemmers een beetje geluwd en kwam Columbia beter in zijn spel. In de 21e minuut leverde Charlie van der Hulst vanaf links een prima voorzet af, die door Huseyin Güveli tot doelpunt werd bevorderd: 1-1. Columbia liet de bal beter rondgaan en kreeg enkele kansen, o.a. voor Huseyin Güveli en Melvin Bresser, die geen doel troffen. Met een gelijke stand werd de rust bereikt.

 

In de 2e helft ontstond een gelijk opgaande strijd met mogelijkheden over en weer. De geelzwarten probeerden door Dylan de Bruin in te brengen iets meer aanvallende druk te ontwikkelen, maar ook de gastheren bleven af en toe gevaarlijk doorkomen. Het bleef spannend tot de laatste minuut en het kon beide kanten op vallen. Het zou echter niet terecht zijn geweest als er op het laatste moment nog een winnaar zou zijn gekomen, daarvoor waren de teams teveel aan elkaar gewaagd. Met het uiteindelijke gelijke spel konden beide ploegen dan ook tevreden zijn, het was een juiste weergave van de krachtsverhouding in het veld.

 

Volgende week zondag 4 oktober speelt Columbia opnieuw een uitwedstrijd, tegen Sportclub Bemmel. Helaas zijn ook bij deze wedstrijd i.v.m. coronamaatregelen geen supporters uit Apeldoorn welkom.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks (68. Dylan de Bruin), Danny Koorevaar, Jop van der Linden (16. Erik Nammensma), Mischa Hendriksen, Melvin Bresser, Boy Nuesink, Stefan Derksen, Charlie van der Hulst, Rick van Lohuizen, Huseyin Güveli,