Nederlaag Columbia bij terugkeer 1e klasse

Foto via Facebook (Het Gelderse Voetbal)De vorige keer dat Columbia in de 1e klasse uitkwam, was in het seizoen 1991-1992. Vele jaren later dus de rentree van de geelzwarten op dit niveau en de verwachtingen waren, na het geweldige vorige seizoen en de goede start in het nieuwe seizoen in de beker, hoog gespannen. SV Dalfsen, de afgelopen jaren in district Noord ingedeeld, kwam als eerste tegenstander op bezoek op Sportpark De Winkewijert.

 

In een lekker zonnetje begonnen de teams aan het seizoen. De thuisclub ging zoals gebruikelijk, direct in de aanval, maar Dalfsen was geenszins van plan zich terug op eigen helft te laten duwen en kwam, zo gauw het maar even mogelijk was, naar voren. Zo ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd, waarin beide elftallen elkaar in evenwicht hielden. Na ruim een kwartier viel het eerste doelpunt. Dalfsen zette een uitstekende aanval op, de bal werd voorgezet en doeltreffend ingeschoten door spits Jeroen Kamphuis (0-1 17e minuut). Het bleef in het verdere verloop van de 1e helft leuk op en neer gaan met kansen voor beide doelen. In de 40e minuut kwam Randall Diks op langs de lijn en leverde een prima voorzet af die door Jesse Punt helaas net voorlangs werd gekopt. Zo brak de rust aan met een 0-1 stand.

 

Na de hervatting bleek dat Jop van der Linden geblesseerd achtergebleven was in de kleedkamer. Dit was een gevoelige aderlating, maar toch begon Columbia vol goede moed aan de 2e helft. Alle voornemens konden echter al snel overboord toen de bezoekers in de 51e minuut een aanval dwars door het midden afrondden (0-2). Daan van der Vegt was de doelpuntenmaker. De geelzwarte brigade probeerde wat ze kon, kreeg ook wel een paar kansen, maar was veelal onzuiver in de passing. Zo kreeg Columbia direct in de eerste wedstrijd op hoger niveau al met een verdiende thuisnederlaag te maken. Een teleurstellend resultaat, ook al omdat de geelzwarten sinds 9 mei 2019 thuis niet meer waren geklopt.

 

Volgende week zondag 27 september a.s. vervolgt Columbia de competitie met een uitwedstrijd bij MASV. Helaas is het door de coronamaatregelen niet mogelijk om deze wedstrijd te bezoeken. Alleen supporters van de eigen vereniging zullen op het terrein worden toegelaten. Wij vragen supporters dan ook dringend om niet naar Arnhem af te reizen.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Danny Koorevaar, Jop van der Linden (46. Charlie van der Hulst), Mischa Hendriksen, Melvin Bresser, Boy Nuesink, Stefan Derksen, Huseyin Güveli, Jesse Punt (68. Rick van Lohuizen), Leon de Bok.