Columbia bereikt volgende bekerronde

De eerste stap is gezet om het bekeravontuur ook dit seizoen weer lang te laten duren. Columbia werd vorig seizoen niet uitgeschakeld in de beker, maar kon slechts door de corona-stop een halt worden toegeroepen. Nu is in ieder geval de groepsfase goed doorstaan met drie overwinningen. De volgende bekerronde in het weekeinde van 14 en 15 november a.s. is hiermee bereikt. Eén van de leuke dingen van de beker is, dat je eens ergens komt, waar je als club nog nooit bent geweest. De derde poulewedstrijd bracht Columbia naar Den Ham, een zaterdag tweedeklasser, ver weg in het noordoosten van Overijssel.

 

De thuisclub kon nog de volgende ronde bereiken, maar was dan afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd NEO-Dedemsvaart, die pas een dag later zou worden gespeeld. Columbia liet het echter op Sportpark De Rohorst in Den Ham niet zo ver komen en deed zijn sportieve plicht.

Bovendien bleek in de loop van de wedstrijd dat de geelzwarten veel sterker waren dan de gastheren. Leroy de Boer heeft een rustige middag gehad en hoefde slechts sporadisch in actie te komen.

 

In het eerste halfuur was Columbia meer aan de bal, maar kon dit overwicht nog niet omzetten in echte kansen. Na 33 minuten kwam hier verandering in, toen Melvin Bresser met een afstandsschot de 0-1 liet noteren. Vlak voor de rust kreeg Huseyin Güveli nog een goede kopkans, maar dit werd geen doelpunt. Met een stand van 0-1 gingen de teams dus aan de thee.

 

Na de hervatting werd het overwicht van de Apeldoorners alleen maar groter. Al na 2 minuten kreeg Jop van der Linden een kans voor open doel, maar de bal ging over. Toch zou het even later 0-2 worden: in de 54e minuut rondde Jesse Punt een goed opgezette aanval af. De wedstrijd kabbelde voort en Columbia bleef de toonaangevende ploeg. Toen in de 72e minuut de ingevallen Leon de Bok, dwars door het centrum, alleen voor de keeper kwam, was de 0-3 een feit. Na 79 minuten werd een vrije trap van Danny Koorevaar onderweg aangeraakt en kwam zodoende op de lat terecht. Dit was het laatste wapenfeit, er kwam geen verandering meer in de stand en Columbia kon tevreden zijn met een simpel uitgespeelde overwinning en het vizier richten op het begin van de competitie.

 

Zondag won NEO met 8-1 van Dedemsvaart en gaat als tweede club mee naar de volgende ronde. De eindstand in poule 7 is derhalve: 1. Columbia 3-9 (10-1), 2. NEO 3-6 (14-5), 3. Den Ham 3-3 (7-8), 4. Dedemsvaart 3-0 (1-18).

 

Volgende week zondag 20 september a.s. begint de competitie in de eerste klasse E voor Columbia met een thuiswedstrijd. Dalfsen komt op bezoek op Sportpark De Winkewijert. Aanvang 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks (69. Erik Nammensma), Danny Koorevaar, Jop van der Linden, Mischa Hendriksen, Melvin Bresser, Boy Nuesink (56. Leon de Bok), Stefan Derksen, Rick van Lohuizen, Jesse Punt, Huseyin Güveli.