Columbia wint ook van Dedemsvaart: 0-5

verslag1eDe tweede wedstrijd in de bekerpoule is ook door Columbia gewonnen. Op bezoek bij Dedemsvaart werd uiteindelijk duidelijk afstand genomen van de thuisclub en kon met een overwinning van maar liefst 0-5 de thuisreis worden aanvaard.

 

Dedemsvaart, een tweedeklasser, speelt al enkele jaren, net als vele clubs uit de omgeving, in district Noord. Vorige week hadden zij al een 5-0 nederlaag te slikken gekregen bij zaterdagtweedeklasser Den Ham. Van Columbia als eersteklasser mocht verwacht worden hier een goed resultaat neer te zetten. Toch was het krachtsverschil in de 1e helft niet zo groot.

 

Beide teams kregen enkele goede kansen, die echter gemist werden. Zo kregen Dylan de Bruin en Huseyin Güveli al in de eerste 5 minuten mogelijkheden, die over het doel werden geschoten. De thuisclub stelde hier ook enkele kansen tegenover. In de 28e minuut werd Columbia opnieuw gevaarlijk via aanvoerder Danny Koorevaar, die een vrije trap vanuit de linker hoek van het veld rakelings voorlangs zag gaan, helaas werd de bal door niemand geraakt.

Zo bleef de dubbelblanke stand heel lang op het scorebord. Totdat na 36 minuten Huseyin Güveli een voorzet gaf, die door Edilson Jose Coelho in het doel kon worden geschoten (0-1). Met deze stand zochten de spelers na het rustsignaal van de ervaren scheidsrechter Richard Makkinga de kleedkamer op.

 

In de 2e helft bleek dat de eersteklasser toch over een betere conditie beschikte en meer kwaliteiten herbergde. De oranjeblauwe thuisclub kon het niet meer bijbenen en Columbia nam het spel in handen, maar het duurde nog lang voordat er ook in de score afstand werd genomen. In de 57e minuut mochten de bezoekers een vrije schop nemen op ongeveer 20 meter. Jop van der Linden belastte zich hier mee, maar helaas ging de bal over het doel. Na 69 minuten was het dan toch echt raak. Randall Diks stoomde op zijn bekende manier op langs de lijn en liet een perfecte voorzet los, die door Dylan de Bruin kon worden ingeschoten (0-2). Even later kreeg de Columbia-spits opnieuw een open kans, maar nu verrichte de keeper een prachtige redding.

 

Na 78 minuten gooiden de geelzwarten de wedstrijd definitief in het slot. Nadat Rick van Lohuizen zijn kopbal nog gered zag worden door de Dedemsvaartse doelman, werd de rebound door Randall Diks toch tot doelpunt gepromoveerd: 0-3. In de laatste 10 minuten regende het letterlijk en figuurlijk. Enerzijds daalde de regenbui, die zich boven Sportpark De Boekweit vormde, in stromen neer en anderzijds regende het kansen voor Columbia. Iedere aanval leverde een bijna niet te missen kans op, toch werden er maar 2 hiervan benut. In de 85e minuut was het Dylan de Bruin, na opnieuw een verzet van Randall Diks, die voor 0-4 zorgde en in de 88e minuut zorgde Huseyin Güveli voor het slotakkoord (0-5).

 

Samenvattend was dit een terechte zege voor Columbia, ook in deze hoogte verdiend. De tegenstander kon het de geelzwarten alleen voor rust nog een beetje lastig maken, daarna was het klassenverschil duidelijk. Volgende week zaterdag heeft Columbia aan 1 punt genoeg om als koploper in deze poule de volgende ronde te bereiken. In de andere wedstrijd won NEO thuis met 5-2 van Den Ham. De stand is nu: Columbia 6 punten (doelgem. 7-1), Den Ham 3 punten (7-5), NEO 3 punten (6-4), Dedemsvaart 0 punten (0-10).

 

De derde bekerontmoeting voor Columbia is op ZATERDAG 12 september in Den Ham, aanvang 14:30 uur, op Sportpark De Rohorst, Rohorst 1 A, 7683 PE Den Ham. Op zondag 13 september speelt NEO in Borne tegen het reeds uitgeschakelde Dedemsvaart, aanvang 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Charlie van der Hulst (63. Randall Diks), Danny Koorevaar, Jop van der Linden, Erik Nammensma (70. Mischa Hendriksen), Melvin Bresser, Boy Nuesink, Edilson Jose Coelho (63. Rick van Lohuizen), Leon de Bok, Dylan de Bruin, Huseyin Güveli.