Eerste overwinning in de beker 2020-2021

Columbia is in de bekerpoule ingedeeld bij NEO, Dedemsvaart en Den Ham. De eerste wedstrijd was thuis op De Winkewijert tegen NEO, een bekende van vorig seizoen uit de 2e klasse J. Beide ploegen troffen elkaar toen door het afgebroken seizoen slechts 1 keer: in Borne. Columbia behaalde in deze wedstrijd een 0-3 overwinning, maar het verschil was niet zo groot, als de uitslag doet vermoeden. NEO maakte een uitstekende indruk, maar verzuimde toen alleen te scoren, dit ging Columbia iets gemakkelijker af.

 

De verwachting dat het geen gemakkelijke middag zou worden in dit nieuwe seizoen kwam volledig uit. De bezoekers legden een verzorgd spelletje op de mat en maakten het de geelzwarten lastig. Alleen op fysiek gebied en qua ervaring was de thuisclub de bovenliggende ploeg.

De eerste helft ging dan ook grotendeels gelijk op. Huseyin Güveli kreeg een goede kans en een uitstekende aanval via Jop van der Linden, Leon de Bok en Dylan de Bruin had beter lot verdiend. Omdat ook NEO niet tot scoren kwam, ook al was er een grote mogelijkheid toen Leroy de Boer op avontuur ging en de bal buiten de 16 verspeelde, de hierop volgende lob trof net geen doel. 0-0 was de ruststand in een wedstrijd, die het aanzien alleszins waard was.

 

In de 2e helft zorgde Columbia voor een veldoverwicht, dat uiteindelijk in de openingstreffer resulteerde: in de 58e minuut schoot Dylan de Bruin op het doel, de bal hobbelde via de binnenkant van de paal tergend langzaam achter de doellijn: 1-0. Na nog enkele kleine kansjes voor de thuisclub, was het de beurt aan NEO. De zojuist ingevallen Sean Niemeijer profiteerde van een misverstand in de verdediging en tekende de 1-1 aan (69e minuut). Lang duurde de vreugde echter niet, want even later was het alweer 2-1 voor Columbia. Alsof het zo moest zijn werd ook hier het doelpunt gemaakt door een pas ingevallen speler (Edilson Coelho).

 

In het restant van de wedstrijd bleef Columbia overeind, al kwam NEO enkele keren gevaarlijk door. In de 85e minuut redde Leroy de Boer uitstekend en hield zo de voorsprong overeind. Al met al een verdiende overwinning voor Columbia, maar NEO gaf uitstekend partij en is zeker nog niet uitgeschakeld. Er gaan 2 teams over uit deze poule.

Foto's van de wedstrijd zijn gemaakt door Sandra van Dam

 

De oefenwedstrijd van Columbia, die a.s. dinsdagavond 1 september was gepland tegen DCS, gaat NIET door.

 

De eerstvolgende wedstrijd is volgende week zondag 6 september bij Dedemsvaart, aanvang 14:00 uur. De derde bekerontmoeting is op zaterdag 12 september in Den Ham, aanvang 14:30 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks (73. Erik Nammensma), Danny Koorevaar, Jop van der Linden, Mischa Hendriksen, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Melvin Bresser (68. Edilson Coelho), Leon de Bok, Dylan de Bruin, Huseyin Güveli.