Periodekampioen na 5-0 overwinning!!

Columbia is er in geslaagd de 2e periode in de 2e klasse J te winnen. Een overwinning op ATC ’65 zou hiervoor voldoende zijn, maar de geelzwarten haalden met grote cijfers uit, zoals wel vaker op De Winkewijert. Thuis is Columbia nog ongeslagen, sterker nog, alle wedstrijden werden gewonnen.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal was de verhouding op het veld duidelijk. Columbia in de aanval en de gasten in de verdediging. Reeds na 6 minuten lag de bal in het Hengelose doel. Dylan de Bruin scoorde 1-0. Nog geen minuut later was het dezelfde speler die voor 2-0 zorgde. De thuisclub bleef aanvallen en in de 33e minuut was de onvervalste hattrick van Dylan de Bruin voltooid: 3-0. Bijna had de spits vlak hierna zijn vierde goal gemaakt, maar de bal ging helaas op de paal in de 37e minuut. Dit bleek slechts uitstel van executie, want een minuut later was het toch 4-0. Nu was echter Huseyin Güveli de man, die scoorde. Deze stand zou tevens de ruststand zijn.

 

Na de rust eenzelfde beeld, Columbia trok weer onvermoeibaar in de aanval en nu slaagde Dylan de Bruin er wel in zijn 4e doelpunt te maken, in de 49e minuut bepaalde hij de stand op 5-0. De wedstrijd kabbelde rustig naar het einde toe, gescoord werd er echter ondanks diverse kansen niet meer. Zo bereikten de Apeldoorners de finish met een vorstelijke 5-0 overwinning. Met dit resultaat werd de 2e periode gewonnen, maar het einddoel ligt natuurlijk hoger: het kampioenschap. Er werd een flinke stap in die richting gezet, want stadgenoot WSV hielp een handje door in Enschede FC Suryoye Mediterraneo, dat op de 2e plaats staat, een gelijkspel af te dwingen: 1-1. Hierdoor werd de voorsprong van Columbia op de naaste concurrent vergroot naar maar liefst 9 punten. Er zijn nog 10 wedstrijden te spelen.

Foto's van de werdstrijd zijn genomen door Sandra van Dam

 

Aanstaande donderdag 12 maart speelt Columbia in de achtste finale van de beker. De tegenstander is eersteklasser TVC ’28 uit Tubbergen, de aanvang is om 19:30 uur Er wordt opnieuw thuis gespeeld. Na afloop van de wedstrijd wordt door de KNVB de loting voor de kwartfinale en halve finale gehouden in ons clubhuis.

 

In de competitie voetbalt Columbia op zondag 15 maart een uitwedstrijd in Haaksbergen tegen Bon Boys, we beginnen zoals gewoonlijk weer om 14:00 uur. De locatie is: Sportpark De Greune, Kolenbranderweg 11, 7482 SE Haaksbergen.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Danny Koorevaar (56. Mischa Hendriksen), Jop van der Linden, Erik Nammensma, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Charlie van der Hulst, Leon de Bok, Maikel Lange, Dylan de Bruin (71. Jesse Punt), Huseyin Güveli.