Columbia wint ook van Hoofdklasser AZSV

© Kevin HagensColumbia reikt dit seizoen tot grote hoogte in de bekerwedstrijden. Nadat eerder al Woezik (1e klasse) en Juliana ’31 (zondag hoofdklasse) werden uitgeschakeld, wist Columbia nu ook tegen zaterdag hoofdklasser AZSV uit Aalten te winnen. Het is wel een voordeel dat dit allemaal in thuiswedstrijden heeft kunnen gebeuren. En ook de volgende ronde is weer een thuiswedstrijd ???? tegen TVC ’28 uit Tubbergen (1e klasse).

 

Er kon nu prima worden gespeeld op de natuurgrasmat van De Winkewijert, nadat de eerste aanzet op 20 februari op het laatste moment door de scheidsrechter moest worden afgelast vanwege overvloedige regenval vlak voor aanvang.

 

De toeschouwers waren benieuwd of het bekeravontuur van Columbia een vervolg zou krijgen. Het bleek opnieuw dat de geelzwarten gelijke tred konden houden met een team, dat 2 klassen hoger speelt. Omdat beide ploegen de aanval wilden zoeken, ontstond er een aantrekkelijke wedstrijd. Over en weer waren er wat kansen te noteren, maar gescoord werd er in het eerste half uur niet.

In de 32e minuut zette AZSV een aanval op, in een duel ging een Columbiaan onderuit en men verwachtte een vrije schop voor de thuisclub. De scheidsrechter liet echter doorvoetballen, zodoende liep de aanval door en tekende Sjoerd te Boekhorst de openingstreffer aan (0-1). Voor de rust kwam er daarna geen verandering meer in de stand.

 

Dit gebeurde wel direct na de hervatting. Columbia trok meteen ten aanval en na een aantal prachtige passes belandde de bal voor de voeten van Stefan Derksen, die doeltreffend uithaalde (1-1). Hierna weer een gelijk opgaande strijd met goed spel van beide teams. Nog net voor het uur kreeg Columbia een vrije schop vanaf rechts te nemen, Maikel Lange belastte zich hiermee en zijn voorzet werd door AZSV-verdediger Niek te Veluwe volkomen verkeerd geraakt en zo verdween de bal in eigen doel. Columbia leidde in de 59e minuut met 2-1. Zou er een nieuwe overwinning op een hoofdklasser in de lucht hangen? Dit was nog lang niet zeker, want de Aaltenaren deden er alles aan om weer gelijk te komen. Ook de geelzwarten kregen kansen om de voorsprong verder uit te breiden. In het laatste kwartier ontstond er een waar slotoffensief van AZSV, waarbij een aantal schoten rakelings naast het doel gingen. Kwam de bal wel tussen de palen dan stond daar altijd nog Leroy de Boer, die weer enkele goede reddingen verrichtte. Uiteindelijk wist de Columbia-verdediging de voorsprong over de streep te trekken en kon er een nieuwe heldendaad aan Columbia’s bekersucces worden toegevoegd.

 

De achtste finales zijn nu bereikt en de volgende ronde wordt al volgende week donderdag 12 maart a.s. gespeeld. Om 19:30 uur ontvangt Columbia dan thuis op De Winkewijert de eersteklasser TVC ’28 uit Tubbergen.

 

De eerstvolgende competitiewedstrijd staat voor a.s. zondag 8 maart op het programma. Ook dit is een thuiswedstrijd, tegen ATC ’65 uit Hengelo. Dit is de enige tegenstander, die dit seizoen van Columbia heeft kunnen winnen, in Hengelo werd het 6-4. De aanvang is weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Boy Nuesink, Jop van der Linden, Erik Nammensma, Stefan Derksen, Charlie van der Hulst, Leon de Bok, Maikel Lange (81. Jesse Punt), Dylan de Bruin, Huseyin Güveli.