Columbia wint de derby tegen WSV: 4-0

verslag1eDit seizoen hebben de Apeldoornse tweedeklassers Columbia en WSV afgesproken dat de derby’s op zaterdagavond zouden worden gespeeld. In november werd bij WSV op De Voorwaarts gespeeld voor een talrijk publiek (0-3 voor Columbia) en op zaterdag 8 februari 2020 was de return op De Winkewijert. Het was afgeladen vol langs het veld en ook na afloop in het clubhuis waren er veel supporters die een feestje wilden vieren.

 

De wedstrijd had alles wat een derby zo bijzonder maakt. Ongeacht hoe hoog beide teams staan, het is altijd een aparte wedstrijd met veel inzet wederzijds. Het komt niet vaak voor, dat één vereniging beide wedstrijden in een seizoen wint. Dit jaar is het echter overduidelijk: Columbia is de beste ploeg en pakt de volledige 6 punten mee uit beide derby’s.

 

In de eerste helft werd het spel bijna volledig op één helft gespeeld. Columbia als aanvallende partij en WSV in de verdediging. Als het vizier iets scherper gericht was geweest, hadden de geelzwarten al voor de rust een flinke voorsprong kunnen hebben. Kansen van Dylan de Bruin, Maikel Lange en Rick van Lohuizen troffen echter geen doel. Ook een hoge inzet vanaf links belandde op de lat in plaats van in het WSV-doel. Toch kwam de thuisclub nog net voor de pauze aan de leiding. Columbia kreeg een penalty vanwege hands en het was Maikel Lange die dit feilloos omzette in 1-0.

 

Na de hervatting kwamen de bezoekers iets meer van de eigen helft af, kregen ook een aantal kansen, maar gescoord werd er niet. Columbia deed dit beter, in de 51e minuut was Huseyin Güveli, die een van zijn beste wedstrijden van het seizoen speelde, de maker van het 2e doelpunt. Even later kreeg Columbia een vrije schop op de rand van de zestien en aanvoerder Danny Koorevaar belastte zich hiermee. De goed geschoten bal stuitte echter via de onderkant van de lat het veld weer in, waar Dylan de Bruin de bal kon oppikken en de 3-0 liet aantekenen (58e minuut). Hierna kwamen er aan voor beide doelen nog wat kansen, maar het duurde tot in de 86e minuut toen Leon de Bok de score kon opvoeren naar 4-0. Een duidelijke en zeer verdiende zege voor de koploper van de 2e klasse J. De wedstrijd was een reclame voor het Apeldoornse amateurvoetbal en de zaterdag als wedstrijdavond voor de derby’s is zeker geslaagd te noemen.

 

Komende zondag 16 februari staat een bezoek aan BWO op het programma. Aanvang 14:00 uur op Sportpark De Noork, Oldenzaalsestraat 518, 7558 PW Hengelo.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks (68. Erik Nammensma), Danny Koorevaar, Jop van der Linden, Charlie van der Hulst (74. Mischa Hendriksen), Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen, Maikel Lange (79. Leon de Bok), Dylan de Bruin, Huseyin Güveli.