Columbia aan kop met 7 punten voorsprong

verslag1eOp de gedenkwaardige datum 02-02-2020 bereikte het 1e elftal van Columbia ook een mijlpaal. Nadat zelf gewonnen was van Vogido, bleek concurrent FC Suryoye een nederlaag te hebben geleden bij NEO. Dit hield in dat de geelzwarten maar liefst 7 punten afstand hadden genomen als koploper van de 2e klasse J. Zelfs oudere leden kunnen zich niet herinneren dat er ooit zo’n grote voorsprong is geweest door de jaren heen.

 

Het was een grijze middag op Sportpark ’t Wooldrik in Enschede, maar na de ruim 90 minuten speeltijd kleurde de lucht geel en zwart. Columbia kon een feestje gaan bouwen in de bus terug naar Apeldoorn na de overwinning van 1-3. De nederlaag van FC Suryoye verhoogde de vrolijkheid nog meer. Naast de 7 punten voorsprong op de ranglijst, werd ook de koppositie in de 2e periode verstevigd door het gelijkspel van Achilles ’12. Columbia staat nu, na 6 achtereenvolgende zeges, 4 punten voor op de Hengeloërs. Er zijn nog 3 wedstrijden te spelen in deze periode.

 

De bezoekers lieten vooral in het eerste half uur zien over meer kwaliteit te beschikken dan de tegenstander. Aanval na aanval rolde op het Vogido-doel af. In de 18e minuut leidde dit tot het eerste doelpunt. Rick van Lohuizen kopte een voorzet feilloos in: 0-1. Nauwelijks 2 minuten later was het Huseyin Güveli die de marge verhoogde naar 0-2. Vanaf dat moment begon de thuisclub ook beter tegenstand te bieden en kwam er meer balbezit voor de Enschedeërs. Na een half uur werd er dan ook gescoord, maar dit gebeurde in buitenspelpositie, dus werd de treffer geannuleerd. In de 34e minuut was het toch raak voor Vogido: Ruben Berkel liet de aansluitingstreffer noteren (1-2). Verder liet de Columbia-defensie het niet komen en zo werd de rust bereikt met een 1-2 stand.

 

In de 2e helft ging het op dezelfde manier verder, Columbia was sterker en meer aan de bal, maar ook Vogido kwam tot enkele kansen. Toen echter Stefan Derksen na 73 minuten de 1-3 scoorde, was de wedstrijd beslist in het voordeel van de Apeldoorners. Een verdiende overwinning op een tegenstander, die beter speelde dan de stand op de ranglijst zou doen vermoeden.

 

Het volgende weekeinde staat de Apeldoornse Derby op het programma: de tweestrijd met stadgenoot WSV. Deze wedstrijd wordt op ZATERDAGAVOND 8 februari om 19:00 uur gespeeld op Sportpark De Winkewijert. Na afloop is er een gezellige avond in ons clubhuis met medewerking van de bekende Apeldoornse zanger John Denies.

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks (78. Mischa Hendriksen), Charlie van der Hulst, Jop van der Linden, Erik Nammensma, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen, Maikel Lange (82. Dastin Bartoszewicz), Dylan de Bruin, Huseyin Güveli (61. Leon de Bok).