Columbia blijft ook in 2020 winnen

Na de bekerwinst op Juliana ’31 was nu de competitie weer aan de beurt. Zoals Columbia geëindigd was in het vorige jaar, gingen we nu in het nieuwe jaar weer verder. Schalkhaar was in de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie de tegenstander op Sportpark De Winkewijert.

 

Het werd niet de beste wedstrijd van de thuisclub, maar er werd wel gewonnen. Toen alle andere uitslagen in de 2e klasse J bekend waren, bleek dit zelfs tot een verstevigde koppositie geleid te hebben: concurrent FC Suryoye kwam tegen hekkensluiter BWO slechts tot een gelijkspel en zag zijn achterstand op Columbia oplopen tot 4 punten.

 

De eerste helft was duidelijk voor de geelzwarten. Met een groot veldoverwicht werd de suprematie getoond. Dit resulteerde uiteraard in kansen, bv. in de 20e minuut toen Leon de Bok een grote kans kreeg, maar de bal net naast zag gaan.

Toch zou Columbia nog voor rust op voorsprong komen. Na 42 minuten kreeg Maikel Lange de bal en hij liet een laag schot in de rechterbenedenhoek belanden, buiten bereik van de keeper, dus 1-0. Met deze stand gingen we de rust in.

 

Na de hervatting direct een groot aantal kansen voor de thuisclub om de score te verhogen. Danny Koorevaar mikte de bal op de binnenkant van de paal en Leon de Bok kreeg 2 grote mogelijkheden, die er helaas niet in gingen. Maar het kon niet uitblijven dat er weer gescoord zou worden. In de 53e minuut was het zo ver: Stefan Derksen zorgde voor 2-0. Hierna werden de geelzwarten wat slordig in hun spel en kon Schalkhaar iets onder de druk uitkomen. Columbia had in het eerste uur van de wedstrijd verzuimd om de stand te verhogen en dit leidde in de laatste tien minuten nog tot een aantal spannende momenten, vooral nadat David Klopman in de 83e minuut iets had teruggedaan namens de bezoekers (2-1). Hierdoor kreeg Columbia het nog onnodig lastig, maar wist toch de zege over de streep te trekken. Geen goede wedstrijd dus, maar wel het maximale resultaat en bovendien nog uitgelopen op de concurrentie. Je kunt het slechter treffen.

Foto's zijn gemaakt door Sandra van Dam: https://www.facebook.com/a.v.v.Columbia/posts/3209527422408801

 

Volgende week zondag 2 februari staat er een uitwedstrijd in Enschede op het programma. Vogido is dan de gastheer, aanvang 14:00 uur op Sportpark Het Wooldrik, Tegelerweg 66, 7535 CJ Enschede.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks (74. Mischa Hendriksen), Danny Koorevaar, Jop van der Linden (86. Rik van Veldhuizen), Erik Nammensma, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Charlie van der Hulst, Maikel Lange (67. Nick van den Berg), Dylan de Bruin, Leon de Bok.