Columbia klopt hoofdklasser Juliana '31

Foto door Het Gelderse VoetbalDat Columbia aan een goed seizoen bezig is, was onderhand wel duidelijk: koploper in de 2e klasse J met Suryoye Mediterraneo als enige concurrent op 2 punten. Vanaf de 3e plaats staat iedereen op 12 punten achterstand of meer. Deze jaargang zijn de geelzwarten echter ook op dreef in de districtsbeker van Oost. Na de groepsfase te zijn doorgekomen waren inmiddels 1e klasser Woezik en 4e klasser SCP al met een nederlaag naar huis gestuurd. Om de 3e ronde te bereiken moest Columbia een tussenronde afwerken tegen hoofdklasser Juliana ’31 uit Malden. Deze vereniging was in de vorige bekerronde ook al op bezoek in Apeldoorn geweest, namelijk bij CSV Apeldoorn, dat men uitschakelde na het nemen van strafschoppen.

 

Columbia had tegen Woezik al laten zien op eerste klasse niveau mee te kunnen, op deze winderige zaterdagmiddag kon ook gelijke tred worden gehouden met een team, dat op de 3e plaats in de hoofdklasse staat!

De thuisclub ging vanaf het eerste fluitsignaal in de aanval en kreeg in de eerste helft een groot aantal kansen, het dichtst bij een doelpunt kwam een schot op de paal van Jesse Punt. Toch stond er op het moment dat de scheidsrechter voor de rust floot nog steeds 0-0 op het scorebord. Veel toeschouwers vonden dat de geelzwarten zichzelf hiermee tekort deden. Bovendien moest Juliana ’31 na 34 minuten aanvoerder Jeroen Meijers missen, die met een rode kaart uit het veld werd gestuurd, na een forse tackle.

 

Na de rust had Columbia opnieuw het meeste balbezit, maar ondanks goed veldspel wilde de bal er aanvankelijk niet in. Tot de 77e minuut: de scheidsrechter kende de geelzwarten een vrije schop toe, even buiten het strafschopgebied. Iedereen bij Columbia weet dan dat Jop van der Linden naar voren komt en ook deze keer ging de bal weer onhoudbaar voor de keeper in het doel: 1-0.

Juliana ’31 probeerde hierna nog de gelijkmaker te forceren, maar hierdoor kreeg Columbia juist meer ruimte en daar werd in de 87e minuut van geprofiteerd door Leon de Bok (2-0).

 

Columbia bereikte hiermee de 3e bekerronde, het was een verdiende overwinning op een sterke tegenstander. We zijn weer benieuwd wat de loting zal opleveren. Columbia speelt op zaterdag 18 januari om 18:00 uur een oefenwedstrijd bij Robur et Velocitas op Sportpark Kerschoten. Voor de competitie staat er op 26 januari a.s. een thuiswedstrijd tegen Schalkhaar op het programma. Aanvang 14:00 uur op Sportpark de Winkewijert.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Danny Koorevaar, Jop van der Linden, Erik Nammensma, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen, Jesse Punt (74. Charlie van der Hulst), Dylan de Bruin, Leon de Bok.