Columbia winterkampioen na overwinning

verslag1eIn de laatste wedstrijd voor de winterstop is Columbia erin geslaagd opnieuw de koppositie in de 2e klasse J te veroveren. Dit betekent ook dat de geelzwarten als winterkampioen van de feestdagen kunnen gaan genieten. In de 2e periode pakte Columbia ook weer de eerste plaats en hier nog bovenop: trainer Willem Mulderij verlengde zondag zijn contract, zodat hij minimaal nog een jaar op De Winkewijert werkzaam blijft.

 

Promovendus Eilermark uit Glanerbrug was de laatste tegenstander van Columbia in 2019. Zij lieten best wel goed voetbal zien, maar moesten toch de meerdere erkennen in de thuisclub. Wel werd duidelijk dat de blauwwitten op dit moment veel te laag op de ranglijst staan. Columbia begon stormachtig aan de wedstrijd met al 3 grote kansen in de eerste 10 minuten, o.a. een schot op de paal, een afgekeurd doelpunt en een inzet net naast. De openingstreffer hing dus in de lucht en liet niet lang op zich wachten, want na 15 minuten wist Dylan de Bruin de 1-0 aan te tekenen.

Eilermark kwam ook een paar keer gevaarlijk voor het Columbia-doel, maar wist niet te scoren. De thuisclub deed dat wel, want nadat Rick van Lohuizen na 22 minuten op de paal had gekopt, was het Jop van der Linden die in de 30e minuut het net wist te vinden: 2-0. Nog voor rust viel de mooiste treffer van deze middag: in de 42e minuut was het Maikel Lange, die een keihard afstandsschot prachtig boven in de hoek prikte (3-0). Met deze stand brak de pauze aan.

 

Na de rust was het aanvankelijk Eilermark dat iets meer onder de druk uitkwam, met als gevolg, dat de Columbia eindelijk weer eens, na ruim zeven en een halve wedstrijd (competitie en beker), een doelpunt tegen kreeg. Reangelo Nicolaas zorgde voor 3-1 in de 52e minuut. Hierna golfde het spel op en neer, met kansen voor beide doelen, maar gescoord werd er niet. In de 73e minuut kreeg Huseyin Güveli de 2e gele kaart voorgehouden, waarna de geelzwarten met 10 man de wedstrijd dienden uit te spelen. Dit lukte prima, want in de laatste 10 minuten werd de score zelfs nog hoger. Aanvoerder Danny Koorevaar ging mee naar voren en scoorde in de 84e minuut de 4-1. In de 88e minuut kreeg Columbia een penalty, die door Maikel Lange onberispelijk werd benut (5-1). De overtreding betekende wel, dat Eilermark ook met 10 man kwam te staan. Lang duurde dit echter niet meer, want de scheidsrechter floot snel daarna af. Eindstand dus 5-1. Columbia kan terugkijken op een uitstekende eerste competitiehelft en is inmiddels 12 punten uitgelopen op de nummer 3. Alleen FC Suryoye houdt de strijd goed vol, heeft 2 punten achterstand en natuurlijk de 1e periodetitel op zak. Voor de Apeldoornse supporters alle reden om alweer uit te kijken na de 2e seizoenshelft.

 

De eerstvolgende wedstrijd is voor de beker tegen hoofdklasser Juliana ’31 uit Malden. Zij komen op zaterdag 11 januari 2020 om 14:00 uur op bezoek op Sportpark De Winkewijert. Maar natuurlijk is eerst nog de Columbia Veeneman Zaalvoetbal 3daagse op 28, 29 en 30 december 2019 in Sporthal Zuiderpark. Traditioneel verzamelt de Apeldoornse voetbalwereld hier om vanaf de jeugd tot aan de senioren de strijd met elkaar aan te binden. De eerste bal rolt ’s morgens om 09.00 uur en de laatste wedstrijd begint ’s avonds om 21:15 uur. We rekenen op uw komst!

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks (69. Mischa Hendriksen), Danny Koorevaar, Jop van der Linden, Charlie van der Hulst, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen (71. Erik Nammensma), Maikel Lange, Dylan de Bruin, Huseyin Güveli.