Columbia brengt NEO eerste nederlaag toe

verslag1eOpnieuw heeft Columbia een lastige uitwedstrijd in winst weten om te zetten. De nummer 3 in de stand, NEO uit Borne, had tot deze zondag nog niet verloren. 5 overwinningen en 6 gelijke spelen stonden er tot nu toe in de boeken voor de zwart-witten. Een mooie uitdaging voor Columbia om hier verandering in te brengen.

 

NEO bleek op eigen veld de sterke tegenstander die vooraf verwacht werd, maar de geelzwarten begonnen ook zeer gemotiveerd aan de wedstrijd. Veel bleken de beide teams niet voor elkaar onder te doen in de 1e helft, maar Columbia bleek opnieuw heel efficiënt in het benutten van de kansen. In de 14e minuut kregen de bezoekers een corner aan de rechterkant.

Jop van der Linden kwam weer naar voren en was bij de tweede paal doeltreffend met een kopbal: 0-1. Hierna kreeg de thuisclub enkele kansen, maar keeper Leroy de Boer was ook vandaag weer van plan zijn doel schoon te houden. Met enkele uitstekende reddingen voorkwam hij de gelijkmaker. Daarentegen werd de voorsprong van Columbia wel uitgebreid, Huseyin Güveli wist in de 32e minuut een aanval keurig af te ronden met een tegendraads schot in de rechterhoek (0-2). Met deze stand brak ook de rust aan.

 

In de 2e helft kwam NEO sterk voor de dag en kreeg een groot veldoverwicht. Columbia kreeg hierdoor aanvallend meer ruimte en de tegenstoten waren ook niet van gevaar ontbloot. In de 61e minuut kreeg Dylan de Bruin na aangeven van Maikel Lange een grote kans, maar helaas ging de bal er niet in. De gastheren namen het heft weer in handen, maar opnieuw gaf de Apeldoornse verdediging geen krimp. Leroy de Boer maakte weer diverse goede kansen onschadelijk. In de 84e minuut kreeg Columbia een vrije trap even buiten het strafschopgebied. Jop van der Linden ontfermde zich hierover en schoot de bal loepzuiver en onhoudbaar in de rechter benedenhoek. Dit betekende 0-3 en de definitieve mokerslag voor de thuisclub. De geelzwarte verdediging hield voor de 7e achtereenvolgende wedstrijd de nul. Sinds de nederlaag bij ATC ’65 op 27 oktober (5 competitie- en 2 bekerwedstrijden) geen tegengoal!

 

Zondag 22 december a.s. speelt Columbia weer thuis op Sportpark De Winkewijert. De inhaalwedstrijd tegen Eilermark uit Glanerbrug wordt dan gespeeld. De aanvang is ook nu om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks (77. Erik Nammensma), Danny Koorevaar, Jop van der Linden, Charlie van der Hulst, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen, Maikel Lange, Dylan de Bruin, Huseyin Güveli (70. Leon de Bok).