Bekeravontuur gaat verder na overwinning

verslag1eDe 2e knock-out ronde in het bekertoernooi had Columbia gekoppeld aan vierdeklasser SCP uit Puiflijk. Gezien het klassenverschil mocht je verwachten, dat de geelzwarten een overwinning zouden behalen, te meer omdat het ook nog een thuiswedstrijd was.

 

Op een waterkoude donderdagavond op Sportpark De Winkewijert bleek dit toch nog geen gemakkelijke opgave te zijn. Columbia scoorde al na 4 minuten de 1-0, toen een inzet van Dylan de Bruin via een been van een SCP-verdediger het doel in ging. Hierna bleek de thuisclub zijn kruit verschoten te hebben, ondanks een immens veldoverwicht en dientengevolge veel kansen werd het doel niet meer gevonden. De eerste helft werd dan ook afgesloten met een 1-0 voorsprong.

 

Na de hervatting bleek dat de bezoekers meer in balbezit kwamen en zelfs de beste kansen kregen. Columbia kreeg nog wel enkele kleine kansjes, maar mocht van geluk spreken dat SCP de gelijkmaker niet wist te produceren. Zo werd de eindstand bereikt: een schamele 1-0 overwinning, maar wel de volgende ronde bereikt.

 

Hierin wacht een nieuwe uitdaging: hoofdklasser Juliana ’32 uit Malden, dat overigens ook maar met 0-1 won bij zaterdagderdeklasser Stroe, is de volgende tegenstander. Op welke datum deze wedstrijd wordt gespeeld is op dit moment nog niet bekend.

 

Voor de competitie komt Columbia voor de winterstop nog 2x in actie. A.s. zondag 15 december gaan de geelzwarten op bezoek bij NEO in Borne, dat op de 3e plaats staat en dit seizoen nog niet verloren heeft. De adresgegevens van NEO zijn: Sportpark ’t Wooldrik, ’t Wooldrik 11, 7621 AH Borne. De aftrap is om 14:00 uur.

 

Zondag 22 december wordt de inhaalwedstrijd tegen Eilermark uit Glanerbrug gespeeld. De aanvang op De Winkewijert is zoals gewoonlijk weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks (46. Mischa Hendriksen), Danny Koorevaar, Jop van der Linden, Erik Nammensma (61. Leon de Bok), Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen (46. Charlie van der Hulst), Maikel Lange, Dylan de Bruin, Huseyin Güveli.