Columbia koploper na zege in Enschede

Foto uit de stentor © Jos MulderHet gehele seizoen tot nu toe waren FC Suryoye Mediterraneo en Columbia aan elkaar gewaagd geweest en namen ze de topplaatsen op de ranglijst in. De Apeldoorners leden slechts 1 nederlaag: bij ATC ’65 en de Enschedese ploeg moest thuis, toevallig op dezelfde zondag, een gelijkspel toestaan aan NEO. De overige weken wonnen beide clubs alles. Door deze resultaten won Suryoye de 1e periode met 1 punt voorsprong op Columbia. Logisch dat bij de twee verenigingen werd uitgekeken naar het moment dat ze met elkaar de degens zouden kruisen.

 

Zondag 1 december 2019 was het dan eindelijk zover. Op Sportpark Wesselerbrink Midden ontving de koploper de nummer 2. In deze wedstrijd bleek inderdaad dat dit de 2 beste ploegen uit de 2e klasse J zijn. Columbia begon zonder spits Dylan de Bruin aan de wedstrijd. Hij moest op de bank plaatsnemen, omdat hij ’s morgens te laat was toen het elftal zich verzamelde voor de busreis naar Enschede. In de 1e helft waren de teams gelijkwaardig aan elkaar. Er waren over en weer wat kansjes, maar tot scoren kwamen de beide elftallen niet. Met een dubbelblanke stand ging dan ook de rust in.

 

Na de hervatting had de thuisclub aanvankelijk iets meer balbezit en kreeg ook de betere kansen, maar Columbia heeft een solide verdediging, die de stand op 0-0 kon houden. Na 55 minuten zat de straf voor Dylan de Bruin erop en mocht hij zijn vertrouwde plaats in de aanval weer innemen. In de 58e minuut lanceerden de geelzwarten een aanval door het midden, die door Charlie van der Hulst werd afgerond: 0-1. Protesten van Suryoye dat het buitenspel zou zijn geweest, werden niet gehonoreerd. In het resterende half uur gooiden de Enschedeërs alles op de aanval en werd Columbia teruggedrongen. Leroy de Boer was weer goed op dreef met enkele formidabele reddingen en ook de verdediging voor hem gaf geen krimp. Ook al kroop men soms door het oog van de naald, gescoord werd er niet. Zo werd er voor de vijfde opeenvolgende keer geen tegendoelpunt geïncasseerd. Na nog enkele zenuwslopende momenten voor het Columbia-doel blies de scheidsrechter af en hadden de Winkewijert-bewoners opnieuw een belangrijke uitzege behaald. Bovendien nam Columbia hiermee de koppositie over van de tegenstanders en hebben de geelzwarten nu 2 punten voorsprong.

 

Op zondag 8 december a.s. speelt Columbia weer een thuiswedstrijd op Sportpark De Winkewijert. We ontvangen dan Eilermark uit Glanerbrug, de aanvang van de wedstrijd is zoals gewoonlijk weer om 14:00 uur.

Op donderdagavond 12 december om 19:30 uur speelt Columbia de volgende ronde van de beker. Thuis wordt er dan aangetreden tegen vierdeklasser SCP uit Puiflijk.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Danny Koorevaar, Jop van der Linden, Charlie van der Hulst, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen, Maikel Lange, Leon de Bok, Huseyin Güveli (55. Dylan de Bruin}.