Opnieuw thuiszege voor Columbia: 3-0

Ook in de 5e thuiswedstrijd van de competitie bleef Columbia ongeslagen, nu moest Bon Boys op Sportpark De Winkewijert een nederlaag accepteren. Toch hebben de mannen uit Haaksbergen een goede ploeg, maar ze waren deze zondag niet sterk genoeg om het de thuisclub lastig te maken. Bovendien werd de Columbia-verdediging voor de 4e achtereenvolgende keer niet gepasseerd (2x thuis competitie, 1x thuis beker en 1x uit competitie).

 

De wedstrijd begon direct na de aftrap met een minuut stilte in het kader van “Nee tegen racisme”. Daarna zagen de toeschouwers in de eerste 20 minuten een redelijk gelijk opgaande match. Stefan Derksen had een goede kopkans, maar ook de bezoekers werden gevaarlijk. De opnieuw uitstekende Leroy de Boer kon de bal echter met een goede redding uit zijn doel houden.

In de 28e minuut kwamen de geelzwarten op voorsprong. Hiervoor was wel een blundertje van de Bon Boys-keeper nodig. Leon de Bok schoot op doel en de bal stuitte via het lichaam van de doelman over de lijn: 1-0. Hier bleef het bij in de eerste helft, de spelers zochten in de mist de kleedkamers op.

 

Na de rust was de mist iets opgetrokken en had het publiek iets beter zicht op de verrichtingen op het veld. Bon Boys schoot meteen in de 47e minuut de bal tegen de lat, dit had ook de gelijkmaker kunnen betekenen. Toch nam Columbia gaandeweg weer de touwtjes in hadden, Een schot van Jop van der Linden laag in de hoek werd nog gered, maar in de 68e minuut viel toch de tweede goal. Het was opnieuw Leon de Bok die doel trof (2-0 voor Columbia). Toen in de 73e minuut Rick van Lohuizen een voorzet nog net kon verlengen, kwam de 3-0 op het scorebord. De wedstrijd was nu gespeeld en de zege voor de thuisclub kwam niet meer in gevaar. Vlak voor tijd werd nog een inzet van Dylan de Bruin van de doellijn gehaald en ook Jop van der Linden schoot rakelings naast. In de stand kwam geen verandering meer en de wedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning voor Columbia.

Foto's van de wedstrijd zijn gemaakt door Sandra van Dam: https://www.facebook.com/a.v.v.Columbia/posts/3059180847443460

 

A.s. zondag 1 december speelt Columbia (nr. 2 in de stand) de topper tegen FC Suryoye-Mediterraneo (nr. 1 op de ranglijst). De wedstrijd begint om 14:00 uur op Sportpark Wesselerbrink Midden, Geessinkweg 246, 7544 RB Enschede.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks (78. Mischa Hendriksen), Danny Koorevaar, Jop van der Linden, Charlie van der Hulst, Stefan Derksen (80. Erik Nammensma), Boy Nuesink, Rick van Lohuizen, Maikel Lange, Dylan de Bruin, Leon de Bok.