Volgende bekerronde na zege op Woezik

verslag1eDe eerste knock-out ronde van de beker had Columbia gekoppeld aan eerste klasser Woezik. Er waren veel overeenkomsten tussen beide verenigingen te bedenken: allebei op de 2e plaats in de competitie, allebei net de 1e periode gemist, allebei nog maar één nederlaag geleden. Alleen voor Woezik geldt dit in de 1e klasse, voor Columbia een klasse lager.

 

Het was voor de geelzwarten een goede test hoe ze het tegen een eersteklasser zouden doen. Maar het team is cum laude geslaagd. Dit was wel veruit de sterkste tegenstander die Columbia dit seizoen is tegengekomen. Toch wist de thuisclub er een gelijk opgaande strijd van te maken. In de 1e helft werd niet gescoord.

 

Na de rust opnieuw een technisch hoogstaand duel, waarin beide ploegen opnieuw weinig voor elkaar onderdeden. Na 65 minuten leek Woezik op voorsprong te komen, maar het knalharde schot spatte uiteen op de lat. Zo bleef de brilstand op het bord. Het was duidelijk dat het team die het eerst zou scoren, wel eens de winnaar kon worden. Terwijl iedereen langzamerhand aan penalties begon te denken, nam Columbia de laatste 10 minuten toch het heft in handen. Dylan de Bruin scoorde de 1-0 in de 81e minuut met een bekeken lobje. En in de 87e minuut besliste Leon de Bok de wedstrijd door 2-0 aan te tekenen.

 

Hiermee bereikte Columbia de 2e knock-out bekerronde, die gepland staat in het weekeinde van 21 en 22 december a.s. Een thuiswedstrijd tegen een aansprekende tegenstander zou welkom zijn. We zijn benieuwd wat de loting zal opleveren.

 

Op zondag 24 november a.s. om 14:00 uur speelt Columbia de eerstvolgende competitiewedstrijd. Dit betreft een thuiswedstrijd op De Winkewijert tegen Bon Boys uit Haaksbergen.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Mischa Hendriksen (61. Randall Diks), Danny Koorevaar, Jop van der Linden, Erik Nammensma, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Charlie van der Hulst, Huseyin Güveli (86. Nick van den Berg), Dylan de Bruin, Leon de Bok.