Columbia wint stadsderby bij WSV: 0-3

verslag1eZaterdagavond werd de stadsderby van Apeldoorn in de 2e klasse J gespeeld tussen WSV en Columbia. Derby’s zijn altijd bijzondere wedstrijden. Hoe je het seizoen bent begonnen, goed of slecht, of je bovenaan of onderaan staat, bij derby’s telt dit allemaal niet. De uitslagen zijn daarom ook altijd onvoorspelbaar en vaak verrassend. Bij deze derby was dit echter allemaal niet terug te zien, gewoon omdat Columbia veel sterker was dan WSV.

 

Vanaf de eerste minuut hadden de bezoekers een veld-overwicht en konden ze hun spelletje op de mat leggen. Al na 8 minuten resulteerde dit in de eerste grote kans: Jop van der Linden was mee naar voren gekomen, maar zijn kopbal kon gered worden door de WSV-doelman. Columbia bleef hierna het beste van het spel houden, maar toch duurde het tot vlak voor rust voor dit in de score zichtbaar werd. In de 43e minuut kreeg Columbia een vrije schop aan de linkerkant, waaruit de bal op de rechtervleugel belandde, vanaf hier zette Danny Koorevaar de bal voor en kon Jop van der Linden met zijn hoofd de 0-1 aantekenen. Even hierna kreeg Dylan de Bruin een schietkans, maar de bal belandde net naast het doel. Zo gingen we met een 0-1 stand de rust in.

 

Na de hervatting bewees Jop van der Linden opnieuw zijn waarde voor de geelzwarten. Uit een vrije trap vanaf links kopte hij opnieuw raak (0-2 in de 47e minuut). Aangever was opnieuw aanvoerder Danny Koorevaar. WSV antwoordde direct met een tegendoelpunt, maar dit ging niet door: buitenspel. Columbia bleef de aanval zoeken en in de 57e minuut schoot Maikel Lange rakelings over. De Winkewijert-bewoners bleven meer in balbezit en natuurlijk mocht een doelpunt van Dylan de Bruin niet ontbreken: in de 88e minuut slalomde hij door de defensie en zette de 0-3 eindstand op het scorebord. Het geel-zwarte publiek kon een feestje gaan vieren in de WSV-kantine, ook al was het nog tot zondagmiddag afwachten of misschien ook de 1e periode zou worden binnengehaald. In ieder geval was het maximale gedaan om het concurrent Suryoye zo moeilijk mogelijk te maken. Zij moesten winnen zondag van Achilles ’12 en dat gebeurde dan ook nipt. In de 2e minuut kwam de 1-0 voorsprong al voor de Enschedese ploeg en deze stand bleef de gehele wedstrijd gehandhaafd. Dit was echter wel voldoende voor de periodetitel voor Suryoye, Columbia kwam uiteindelijk 1 punt tekort.

 

A.s. donderdagavond 14 november om 20:00 uur speelt Columbia de eerstvolgende wedstrijd. Voor de beker wordt dan thuis op de Winkewijert aangetreden tegen eersteklasser Woezik. Op zondag 24 november wordt de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen Bon Boys uit Haaksbergen. Aanvang 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Charlie van der Hulst, Danny Koorevaar, Jop van der Linden, Erik Nammensma (82. Mischa Hendriksen), Stefan Derksen, Boy Nuesink (59. Randall Diks), Rick van Lohuizen, Maikel Lange, Dylan de Bruin, Leon de Bok (59. Huseyin Güveli).