Columbia schiet met scherp: 6-0 tegen BWO

verslag1eColumbia ontmoette deze zondag één van de nieuwe tegenstanders in de 2e klasse J. BWO uit Hengelo was gedegradeerd uit de 1e klasse en moet het nu een treetje lager proberen. Beide verenigingen hadden nog niet eerder tegen elkaar gespeeld, we wisten alleen dat Columbia beide wedstrijden dit seizoen gewonnen en BWO beide wedstrijden verloren had.

 

De wedstrijd bleek een getrouwe weergave van de ranglijst, want de geelzwarten waren heer en meester en de overwinning is gedurende 90 minuten geen moment in gevaar geweest. Het werd dan ook 6-0, waarbij de doelpunten keurig over beide helften werden verdeeld. Bovendien hielpen de bezoekers nog mee door twee keer hun eigen keeper passeren.

In de 12e minuut opende Jop van der Linden de score door een vrije trap laag in de hoek te schieten (1-0).

Even later raakte Jop de lat, dus geen tweede treffer voor hem, maar het duurde niet lang voor de 2-0 viel. Maikel Lange zorgde hier in de 25e minuut voor en Dylan de Bruin kon natuurlijk niet achterblijven en maakte in de 39e minuut de 3-0. Met deze geruststellende voorsprong werd de rust bereikt.

 

In de tweede helft hetzelfde beeld. BWO kon geen vuist maken en Columbia dicteerde het spel. In de 62e en 79e minuut scoorde de Hengeloërs wel, maar in het verkeerde doel. In een poging een doelpunt te voorkomen, had dit juist het tegengestelde effect. Daar tussenin scoorde Huseyin Güveli in de 69e minuut de vijfde geelzwarte treffer. Eindstand dus 6-0 in totaal en daarbij werden nog een aantal kansen gemist. Een gemakkelijke zege dus.

 

Volgende week wordt Columbia weer echt op de proef gesteld, want dan, op zondag 13 oktober, wacht er een uitwedstrijd bij Barbaros in Hengelo. De adresgegevens van het veld, dat in de schaduw van het Fanny Blankers Koen Stadion ligt, zijn: Sportpark Veldwijk, Kuipersdijk 46-a, 7552 BJ Hengelo Ov. De aanvang is ook hier om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks (56. Erik Nammensma), Danny Koorevaar, Jop van der Linden, Charly van der Hulst, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen (50. Huseyin Güveli), Maikel Lange, Dylan de Bruin (73. Jesse Punt), Leon de Bok.