Columbia wint topper bij Achilles '12

verslag1eColumbia heeft de goede seizoenstart van vorige week een passend vervolg gegeven. In de moeilijke uitwedstrijd bij Achilles ’12, één van de topploegen uit de 2e klasse J van afgelopen seizoen, werd in de laatste minuut een verrassende overwinning behaald. De afgelopen 2 jaar hadden de geelzwarten op bezoek bij Achilles ’12 geen schijn van kans. Dit seizoen, met een aantal versterkingen erbij, was er in ieder geval de hoop om hier beter voor de dag te komen.

 

En dat gebeurde ook, daar waar de wedstrijd in een gelijk spel leek te eindigen, zorgde Columbia in de laatste minuut voor de winnende treffer. Dit werd daarna dan ook luidruchtig gevierd in de kleedkamer en in de bus terug naar Apeldoorn.

 

Hoe anders zag het er na de eerste tien minuten nog uit. De thuisclub schoot furieus uit de startblokken en zette Columbia vast op eigen helft. Na 8 minuten lag de bal voor de eerste keer in het Columbia-doel. Nick Harberink zorgde voor 1-0. Nauwelijks een minuut later was het opnieuw dezelfde Hengelose aanvaller die de 2-0 aantekende.

Maar in plaats van zich al gewonnen te geven, richtte Columbia zich op en kwam beter onder de druk uit. Gaandeweg ontspon zich een gelijkwaardige wedstrijd. Na 18 minuten tekende Dylan de Bruin voor de aansluitingstreffer (2-1). De Apeldoorners kregen de smaak te pakken en enkele kansen dienden zich aan. In de 24e minuut viel de gelijkmaker. Opnieuw Dylan de Bruin trof doel (2-2). Na nog enkele goede mogelijkheden, o.a. vrije schop van Danny Koorevaar en schot net naast van Stefan Derksen, werd de rust bereikt met een gelijke stand: 2-2.

 

In het tweede bedrijf wilde de thuisclub opnieuw snel toeslaan, maar verder dan een veldoverwicht stond Columbia niet toe. Wel hadden de Hengeloërs de beste kansen en kwam Columbia moeilijker in zijn spel dan voor rust, maar de geelzwarte verdediging gaf geen krimp. In de 64e minuut leek Achilles ’12 dan toch te scoren, maar met een katachtige reactie ranselde Leroy de Boer de bal uit zijn doel. In de laatste 10 minuten kwam Columbia weer tot enkele kansrijke aanvallen. Een kopbal van Rick van Lohuizen en een goede voorzet van Maikel Lange zorgden voor gevaar voor het doel. Toen iedereen zich verzoend had met een gelijkspel en het er over eens was, dat dit ook wel de juiste verhouding was, viel toch nog een treffer. Gelukkig voor Columbia in ons voordeel. Na een goede aanval over meerdere schijven rondde Maikel Lange uitstekend af met een vlammend schot: 2-3 voor de Apeldoorners. Dit was een prima opsteker: na een lastige wedstrijd tegen een sterke tegenstander toch met de 3 punten naar huis te gaan!

 

Volgende week zondag 6 oktober 2019 speelt Columbia weer een thuiswedstrijd op Sportpark De Winkewijert. Het uit de 1e klasse gedegradeerde BWO uit Hengelo komt dan op bezoek. Zoals gewoonlijk beginnen we weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Danny Koorevaar, Jop van der Linden, Charly van der Hulst (49. Dave Oussoren), Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen, Maikel Lange, Dylan de Bruin, Leon de Bok (62. Huseyin Güveli).