Flitsende start van de competitie: 5-1 zege

verslag1eColumbia staat na de eerste competitiewedstrijd meteen op de 1e plaats op de ranglijst. Hiervoor zorgde een uitstekende 5-1 overwinning op Vogido uit Enschede.

 

De Winkewijert-brigade bleek veel sterker dan de bezoekers, die ondanks goede bedoelingen, simpelweg werden overklast door Columbia. Er werd dan ook goed gevoetbald door de geelzwarten, die af en toe schitterende aanvallen op de mat toverden. Na een kwartier werd dit beloond met het eerste doelpunt. Een hoge voorzet, ongeveer vanaf de middenlijn, van Danny Koorevaar, werd voor het doel met een tegendraadse kopbal door Rick van Lohuizen tot doelpunt gepromoveerd (1-0). Ondanks aanhoudende druk van de thuisclub duurde het toch tot de 41e minuut voor de 2e treffer op het scorebord kwam. Stefan Derksen slalomde door de Vogido-defensie en rondde bekwaam af: 2-0. Dit was tevens de ruststand.

 

Na de rust was het overwicht van Columbia zo mogelijk nog groter als voor rust. Er werden vlak na elkaar 2 goals afgekeurd, maar in de 67e minuut was het toch weer raak: Dylan de Bruin zette zijn naam voor het eerst deze middag op de scorelijst (3-0) met een snoeihard laag schot.

Maikel Lange schoot hierna nog op de lat, maar vervolgens was Dylan de Bruin opnieuw aan de beurt (4-0, 75e minuut). Hierna deed Vogido iets terug, Lennard Dilling zorgde voor de eretreffer (4-1, 78e minuut). Maar in de volgende aanval sloeg Columbia al weer toe. Dylan de Bruin voltooide fraai zijn hattrick (5-1, 79e minuut). De laatste tien minuten vielen er geen doelpunten meer. Columbia had opnieuw een prima wedstrijd laten zien, de supporters konden tevreden naar het clubhuis om dit succes te vieren.

 

Volgende week wacht ons een topper, Achilles ’12, vorig seizoen bijna kampioen, maar net op doelsaldo (1 doelpunt verschil) afgetroefd door Voorwaarts, is de gastheer van Columbia in Hengelo. Aanvang van de wedstrijd is om 14:00 uur. Adres (altijd makkelijk voor de routeplanner): Sportpark ’t Wilbert, Oude Bornseweg 101, 7556 GW Hengelo Ov. Komt allen onze jongens ook in deze uitwedstrijd ondersteunen!

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Danny Koorevaar, Jop van der Linden, Dave Oussoren (69. Erik Nammensma), Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen, Maikel Lange, Dylan de Bruin, Huseyin Güveli (58. Leon de Bok).