Columbia bereikt de volgende bekerronde

In de 3e poulewedstrijd voor de districtsbeker zette Columbia weer een prima prestatie neer. Nadat op zaterdag de wedstrijd Voorwaarts-CSV Apeldoorn was gespeeld (uitslag 0-5) was duidelijk geworden dat CSV Apeldoorn eerste in de poule zou blijven. Columbia kon de 2e plaats pakken door niet te verliezen van DVC ’26.

 

Onder een stralend zonnetje op Sportpark De Winkewijert bleek dat beide clubs er een leuke wedstrijd van wilden maken. In de eerste 20 minuten deden ze weinig voor elkaar onder. Beide ploegen zochten om beurten de aanval, maar tot echt grote kansen leidde dit nog niet. Gaandeweg nam Columbia het heft meer in handen. Dit resulteerde in de 34e minuut in een voorsprong. Een kopbal van Rick van Lohuizen werd ook met het hoofd verlengd door Jop van der Linden (1-0). Net voor de rust verdubbelde Dylan de Bruin de voorsprong (2-0). Een geruststellende tussenstand dus bij aanbreken van de rust.

 

Na de hervatting bleek dat DVC ’26 zich niet zomaar gewonnen wilde geven en het scoorde na bijna een uur de aansluitingstreffer: 2-1. Vanaf dat moment nam Columbia het roer weer over en zorgde ervoor dat er geen misverstand meer kon bestaan, wie de volgende bekerronde zou halen. De geelzwarten scoorden in het laatste half uur nog 3 keer. In de 63e minuut zette Maikel Lange de marge weer op 2 goals (3-1). Tien minuten later liet de ingevallen Huseyin Güveli vanaf links een voorzet los, waaruit een Didamse verdediger zijn eigen doelman passeerde (4-1). Het slotakkoord werd in de 88e minuut gezet door Maikel Lange, die zijn 2e en Columbia’s 5e treffer liet aantekenen (5-1). Een keurige overwinning met nu en dan uitstekend voetbal zorgde ervoor dat Columbia ook in de knock-out fase nog aanwezig zal zijn in de beker. De volgende wedstrijd hiervoor wordt echter pas in het weekend van 16 en 17 november gespeeld. We zijn benieuwd tegen welke club er geloot wordt.

Foto's van de wedstrijd zijn gemaakt door Sandra van Dam

A.s. zondag 22 september begint de competitie 2019-2020 weer. Columbia speelt de 1e wedstrijd thuis op De Winkewijert tegen Vogido uit Enschede. De aanvang is ook in het nieuwe seizoen weer om 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Charly van der Hulst (36. Mischa Hendriksen), Jop van der Linden, Danny Koorevaar, Dave Oussoren (69. Erik Nammensma), Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen, Maikel Lange, Dylan de Bruin, Leon de Bok (59. Huseyin Güveli).