Columbia wint met 4-1 van Voorwaarts

verslag1eNa de nederlaag van vorige week heeft Columbia in de tweede bekerwedstrijd een beter resultaat behaald. Voorwaarts uit Twello, de kampioen van de 2e klasse J van afgelopen seizoen, kreeg op De Winkewijert een 4-1 nederlaag te verwerken.

 

Columbia moest deze wedstrijd ook winnen, om al niet na 2 wedstrijden kansloos te zijn in het bekertoernooi. Dit lukte prima, er werd een goede wedstrijd gespeeld. Hierdoor zijn de geelzwarten nog in de race voor een plaats in de volgende ronde. CSV Apeldoorn won met 0-3 bij DVC ’26, dus is nu koploper met 6 uit 2 (doelsaldo +7). Voorwaarts (doelsaldo +3) en Columbia (doelsaldo -1) hebben allebei 3 uit 2. DVC’26 is met 0 uit 2 (doelsaldo -9) reeds uitgeschakeld. Volgende week zaterdag is de wedstrijd Voorwaarts-CSV Apeldoorn en de zondag erna speelt Columbia thuis tegen DVC ’26.

 

Columbia begon de wedstrijd goed en zette de bezoekers meteen onder druk. Dylan de Bruin zorgde in de 19e minuut voor een 1-0 voorsprong. 5 minuten later werd Voorwaarts geholpen door de scheidsrechter: er werd een dubieuze strafschop toegekend. Men liet zich dit buitenkansje niet ontgaan en de gelijkmaker was een feit (1-1). De thuisclub liet zich hier echter niet door ontmoedigen en bleef de betere ploeg.

In de 34e minuut resulteerde dit opnieuw in een voorsprong. Leon de Bok was de doelpuntenmaker (2-1). Nauwelijks een minuut later lag de bal opnieuw achter de Voorwaarts-keeper in het doel. Dylan de Bruin scoorde 3-1. De score had even later nog hoger kunnen oplopen, maar Jop van der Linden schoot de bal op de lat. Zo werd de rust met een 3-1 stand bereikt.

 

In de 2e helft bleek dat Voorwaarts niet in staat was om de achterstand in te lopen. De geelzwarten bleven het beste van het spel houden en verhoogden de stand in de 72e minuut naar 4-1. Rick van Lohuizen was de hele wedstrijd al bijzonder aanvallend ingesteld en zag dit nu beloond met een doelpunt. Het laatste kwartier ging voorbij zonder doelpunten, maar iedereen met een geelzwart hart kon tevreden zijn met de 4-1 overwinning.

 

A.s. zondag 15 september de 3e en laatste wedstrijd in de groepsfase van de beker. Columbia speelt dan thuis op Sportpark De Winkewijert tegen een oude bekende, DVC ’26 uit Didam. Aanvang 14:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks (79. Mischa Hendriksen), Jop van der Linden, Danny Koorevaar, Dave Oussoren (79. Erik Nammensma), Stefan Derksen, Boy Nuesink, Charly van der Hulst, Rick van Lohuizen, Dylan de Bruin (83. Jesse Punt), Leon de Bok.