Verlies in eerste bekerwedstrijd

verslag1eColumbia is dit nieuwe seizoen voor de beker ingedeeld in een poule met DVC ’26, Voorwaarts en CSV Apeldoorn. De eerste wedstrijd was een uitwedstrijd op Sportpark Orderbos bij CSV Apeldoorn. Beide andere groepswedstrijden zijn thuis op De Winkewijert.

Nadat we al een hele week naar Sportpark Orderbos waren getogen voor de wedstrijden om de Apeldoorn Cup, viel het lot zodanig uit, dat we een week later voor de beker opnieuw een bezoek mochten brengen aan CSV Apeldoorn.

 

Vorige week zaterdag slaagde Columbia er eindelijk een keer in de Apeldoorn Cup te winnen in de jaarlijkse finale tegen CSV Apeldoorn. Hoe anders verliep de bekerwedstrijd dit weekeinde. CSV Apeldoorn was bijzonder gemotiveerd om zich voor de gevoelige nederlaag van een week eerder te revancheren. Al in de 6e minuut lag de bal in het geelzwarte doel, doelpuntenmaker Rachid Boughalab (1-0). Columbia kwam ook wel tot aanvallen en kreeg enkele kansen, maar gescoord werd er niet. In de 24e minuut werd aan CSV Apeldoorn een penalty toegekend, die feilloos werd benut door Jesse Hartgers (2-0). Vlak voor rust kregen de geelzwarten een vrije schop net buiten de 16 meter, maar Jop van der Linde schoot net naast. Zodoende brak de rust aan met een 2-0 stand.

 

Na de hervatting golfde het spel op en neer, beide teams wisselden een aantal spelers, maar erg opwindend werd het niet meer. Tot de laatste 5 minuten, toen CSV Apeldoorn nog kans zag om de score te verhogen. In de 87e minuut scoorde Fedde Timmer 3-0 en in de 90e minuut bepaalde Jesse Perdon de eindstand op 4-0.

Gelukkig zijn er nog 2 wedstrijden om dit goed te maken, bovendien gaan de bovenste 2 clubs in de eindstand over naar de volgende bekerronde. In de andere wedstrijd in de poule won Voorwaarts thuis met maar liefst 8-2 van DVC ’26.

 

A.s. zaterdag 7 september komt Voorwaarts uit Twello op bezoek bij Columbia voor de volgende bekerwedstrijd. Deze wedstrijd begint om 17:00 uur.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks (Stefan Derksen), Jop van de Linde, Danny Koorevaar, Erik Nammensma (Mischa Hendriksen), Charly van der Hulst, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen, Maikel Lange, Dylan de Bruin (Leon de Bok), Huseyn Güveli