Columbia wint de Apeldoorn Cup 2019

winnaarac2019Columbia is er eindelijk in geslaagd om de finale van de Apeldoorn Cup te winnen. Ieder jaar was er dezelfde tweestrijd: CSV Apeldoorn tegen Columbia. En ook ieder jaar trokken de geelzwarten aan het kortste eind. Tot dit jaar, Columbia kan over een bredere selectie beschikken met meer kwaliteit, terwijl CSV Apeldoorn veel spelers zag vertrekken deze zomer.

 

Het begin van de wedstrijd liet duidelijk zien wat de plannen van de Winkewijert-brigade waren. Vol op de aanval en zo snel mogelijk scoren. Waar mogelijk de bal al eerder op de stip had gekund, was een overtreding op Dylan de Bruin in de 20e minuut wel zo duidelijk dat de scheidsrechter niets anders kon doen dan Columbia een penalty toekennen.

Maikel Lange ontfermde zich hierover en scoorde feilloos (0-1). Hierna werd CSV Apeldoorn wat gevaarlijker voor de Columbia-goal, maar Leroy de Boer was weer als vanouds op dreef. Toch was ook hij kansloos in de 34e minuut toen Steven van Es de gelijkmaker aantekende. Alles wat Columbia was, had hier een overtreding aan vooraf zien gaan, maar scheidsrechter Gerard Jansen keurde de treffer gewoon goed (1-1). Deze stand werd ook de ruststand.

 

Iedereen die na rust hoopte op een even boeiend schouwspel als in de 1e helft, kreeg waar voor zijn geld. Beide teams kregen de nodige kansen, maar het duurde tot de 63e minuut voor er weer gescoord werd. Randall Diks begon op rechts aan één van zijn rushes en trok de bal hoog voor, over doelman Bredewout heen, in het doel. Er was enige discussie of de bal achter de doellijn was geweest, maar op advies van de assistent-scheidsrechter werd het tot doelpunt gepromoveerd (1-2). CSV Apeldoorn probeerde alles om de gelijkmaker te forceren, maar de Columbia-verdediging gaf geen krimp. Columbia stelde daar ook enkele gevaarlijke tegenstoten tegenover. In de 85e minuut voltrok Maikel Lange definitief het vonnis over zijn oude club (1-3). Eindelijk won Columbia, bovendien volledig verdiend, de Apeldoorn Cup.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Job van de Linde, Danny Koorevaar, Erik Nammensma (Dave Oussoren), Charly van der Hulst, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen (Mischa Hendriksen), Maikel Lange (Nick van den Berg), Dylan de Bruin (Leon de Bok), Huseyn Güveli.

 

Volgende week zaterdag 31 augustus staat opnieuw de wedstrijd CSV Apeldoorn-Columbia op het programma, nu voor de KNVB-beker. Plaats van handeling is ook dan weer Sportpark Orderbos. De wedstrijd begint om 17:00 uur.