Columbia sluit seizoen af met nederlaag

In de laatste competitiewedstrijd had Columbia de taak om een overwinning te behalen, dan zou de 3e periode binnen zijn. Tegenstander Overwetering had ook alle belang om een goed resultaat te behalen, zij zouden onderin met MVV ’29 en Luctor et Emergo gaan uitmaken, wie er rechtstreeks degradeerde en wie de nacompetitie zou moeten spelen.

 

In de 1e helft hadden beide teams scoringskansen, maar de thuisclub ging er beter mee om. Columbia, in het uittenue gestoken, benutte er niet één. Het dichtst bij kwam nog Dylan de Bruin, die tegen de lat schoot. In de 38e minuut trof Overwetering wel het doel, Oscar Kappert scoorde 1-0. Al enkele minuten later werd de stand verhoogd naar 2-0 door Bram de Haas. Dit kwam hard aan voor de bezoekers, want zoveel deden beide ploegen niet voor elkaar onder. De rust werd bereikt met een 2-0 stand.

 

Direct na de hervatting kwam Columbia weer terug in de wedstrijd door Stefan Derksen (2-1). Er leek nog iets in te zitten voor de Apeldoorners in het vervolg van de wedstrijd. Maar dit werd snel weer teniet gedaan door Overwetering, toen Ferdi van Breukelen de 3-1 liet aantekenen. Hierna speelden de Olstenaren de wedstrijd rustig uit en kwam Columbia er niet meer aan te pas. Door de standen op de andere velden was duidelijk, dat de periodetitel er ook niet meer in zat.

Foto's van de wedstrijd; klik HIER

Columbia sluit het seizoen af met een verdienstelijke 5e plaats (43 punten uit 26 wedstrijden). Voorwaarts werd kampioen door een beter doelsaldo dan Achilles ’12. Luctor et Emergo degradeert rechtstreeks, Overwetering en MVV ’29 mogen in de herkansing proberen het 2e klasserschap alsnog veilig te stellen. Bovenin zullen Achilles ’12, Bon Boys en ATC ’65 in de nacompetitie uitkomen.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Mischa Hendriksen, Marcel de Jong, Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Randall Diks (57. Leon de Bok), Stefan Derksen, Boy Nuesink, Jan Lemmerman, Dylan de Bruin, Jesse Punt.