Geen doelpunten bij Columbia - MVV'29

Foto genomen door Rob KruitboschColumbia-MVV ’29 was een inhaalwedstrijd, die nog meetelde voor de 2e periode. Omdat het de enige achterstallige wedstrijd was in de 2e klasse J, was dit voor beide ploegen een ideale kans om hun positie op de ranglijst te verbeteren.

 

De thuisclub speelde het betere voetbal, maar MVV ’29 stelde hier een flinke portie wilskracht en werklust tegenover. Dit leidde tot een wedstrijd, waarin aan beide kanten wel kansen werden gecreëerd, maar het ontbrak aan de afronding. Zo ging de rust in met een dubbelblanke stand.

 

Na de hervatting hetzelfde beeld, de geelzwarten zagen enkele keren een bal op het laatste moment van de doellijn gehaald en ook de bezoekers kregen kansen, maar wisten niet te scoren. Het was als schouwspel geen goede wedstrijd, toch bleef het tot het einde spannend. Op het laatst wist MVV ’29 er nog een slotoffensief uit te persen, maar Columbia-keeper Leroy de Boer wist diverse keren, ten koste van een hoekschop, te redden. Uiteindelijk bleef de 0-0 stand op het scorebord staan en moest iedereen zich tevreden stellen met een punt.

 

Zondagmiddag 19 mei om 14:00 uur speelt Columbia opnieuw een thuiswedstrijd. SDC ’12 uit Denekamp is dan te gast op Sportpark De Winkewijert. Zondag 26 mei is de laatste competitiewedstrijd uit bij Overwetering. Beide wedstrijden tellen mee voor de 3e periode, bij 2 overwinningen is Columbia periodekampioen.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks (81. Nick van den Berg), Marcel de Jong (60. Mischa Hendriksen), Danny Koorevaar, Erik Nammensma, Stefan Derksen, Boy Nuesink, Rick van Lohuizen, Jan Lemmerman (87. Michael Langenbach), Dylan de Bruin, Jesse Punt.